Miért zavarnak mások rossz tulajdonságai?
Hülye kérdés ez így, szóval inkább kifejtem.
Nagyon nehezen találok barátokat amiatt, mert ha van valakinek egy rossz tulajdonsága (ami persze lehet hogy csak számomra rossz) akkor attól “megőrülök”. Neki nem mondom mégis csak nem tehet róla.
Olyan mintha felerősödne a tulajdonság és bolhából elefánt lesz.
Tudom hogy most csak hisztisnek gondoltok és csak én segíthetek ezen, hogy koncentráljak a jó tulajdonságokra, de miért van ez?
Sokmindennek sok ok-okozata lehet.
Szimplán olyan amilyen s az illető személyiségének része, úgy fejlődött az agya ahogy, vagy akár idővel kialakult dolgokról is beszélhetünk.
Kezdetben fel kell fognunki mi magunk kik vagyunk és milyenek, majd mások milyenek, olyanok amilyenek, s maga a világ mekkora s milyen.
El kell fogadni mindent, kivéve amikért s akikért lehet mit tenni.
Pl saját életed s megválogathatod kikkel ismerkedsz, karrier stb.
Felesleges fennakadni másokon.
Az is más téma, ha érzékenyebb vagy dolgokra, de ott érdemes önvizsgálatot tartani.
Pl instabil egyed vagy lelkileg stb. és múltbeli vagy/és jelen hatások miatt irritál valami/valaki.
Egészen elnyúlhat szimpla születéssel járó genetikai/neurológiai dolgokig. Mint pl szenzoros érzékenység, autizmus stb.
Lehetne még sorolni ki miért mire/mikre érzékeny.
Mindenki és mindenki élete más.
S kinek mi a "rossz" tulajdonság?
Pl páromban exei utálták,hogy erősen introvertált, nem igen érdekli őt más emberek. Összesen 4 személlyel foglalkozik, többi ember semleges számára.
Szereti a csendet, itthonlétet és a szabadban való kirándulásokat, esti biciklizéseket.
Másoknak ez "rossz" volt, számomra pedig jó, azaz tökéletes, mert jómagam is nagyon hasonló vagyok.
S kiderült, ugyanaz a neurológiai elváltozás van bennünk.
Irtitálnak minket olyan zajok, mozdulatok,tettek,viselkedési formàk, amik másoknak fel sem tűnik.
Baráti társaságom is pár fő s nagyon sok hasonló dolgok,tulajdonságok miatt + mindegyikük valamilyen alkotói ágon/ágakon dolgoznak,tevékenykednek.
Keress te is olyanokat,akik beleillenek a képedbe. Ismerd meg önmagad és működésed,hogy tudj mihez párosítani más személyeket.
Pl téged konkrétan mik idegesítenek fel stb?
Vannak passzoló azonos tulajdonságok, vannak passzoló de különböző tulajdonságok,semlegesek, vannak nem passzoló azonos tulajdonságok és különbözőek.
Minden opció jó,kivéve azok amik akadályozzák a két fél közötti működést.
Pl nekem offosak a hangosan dumáló harsány emberek, barbár mozdulatok, mint pl húgom, aki egy fiókot se tud halkan rendesen becsukni, hanem becsapja izomból. Mozdulatai nem finomak, de nem is nőiesek.
De számomra offosak az alkoholt, cigit fogyasztó egyedek is.
Egyiket se fogyasztom és igénytelen, taszító dolognak tartom.
Míg másoknak mindennapos dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!