Összehordok minden hülyeséget a barátaimnak, csak, hogy mondjak valamit. Ezt miért csinálom? Hogy tudnék erről leszokni?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy nagyon gáz dolgokat elárulok nekik, pl. családi dolgok, amik már annyira gázak, hogy inkább magamban kellene tartanom. Utána nagyon megbánom. Valahogy amikor elmondom azt hiszem, hogy majd röhögni fognak, meg, hogy addig is van téma, de pl. egyik barátnőm konzervatívabb, és szerintem ő szörnyülködik ezeken a dolgokon, hogy milyen gáz dolgok mennek a családomban. Általában szeretem fenntartani a látszatot, hogy nincs ilyen gázos életem, mégis sokszor kibökök ilyen kellemetlen dolgokat és mindig megbánom, meg szégyellem magam utána, meg azt gondolom, hogy fú, most mit gondolhat rólam. Hogy tudnám megállni, hogy kicsússzanak ezek a dolgok a számon?2019. ápr. 29. 23:50
1/5 anonim válasza:
Nem kell folyton jártatnod a szád. Várd meg, míg ők mondanak valamit, aztán reagálsz. Persze, most már mindegy. Amit egyszer kifecsegtél, azt nem tudod visszacsinálni.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nem járatom mindig. Sokszor beszél ő is. De valahogy mindig elmondok olyan dolgokat, amiket nem szeretnék. 😑
2019. ápr. 30. 00:34
3/5 anonim válasza:
Szerintem figyelemre vágysz 😊 valamit hozzá akarsz adni a beszelgetéshez amire tudnak reagálni. Nem látok annyira bele,de mennyire vagytok jó barátok? Kicsit úgy jön le mintha meg akarnál felelni, beilleszkedni közéjük.Lehet nem jól választottál barátot/barátokat. De ez csak egy külső szemlélő nézőpontja. Ne vedd sértésnek, nem annak szántam.
4/5 A kérdező kommentje:
Jó barátnők vagyunk, csak ő konzervatívabb, plusz a családjában minden rendben, sokan vannak, mindent együtt csinálnak, folyamatosan egymás fenekében vannak, még boltba is családostul mennek. Nekem ez picit fura is néha, mikor mesél róla, és talán ezért bánom meg, hogy 1-2 kellemetlen dolgot kikotyogok az én családomról. Pl. van egy olyan "barátnőm" is, akivel kevésbé vagyunk ilyen közeli viszonyban, de elvagyunk. Neki inkább elárulom ezeket, mert neki is vannak gáz dolgok a családjában. De azért néha azt is megbánom, amikor neki elárulom. Lehet, hogy picit megfelelési kényszerem van? Nem tudom. Egyébként semmi sértőt nem írtál, hasznos volt a válaszod, köszönöm. :)
2019. máj. 2. 13:20
5/5 anonim válasza:
Megfelelési kényszer. Azt akarod hogy jófejnek tartsanak. Ezt kellő önbecsüléssel fel lehet számolni.
Tolle lege!:
https://www.youtube.com/watch?v=aSDAA_o2Nec&list=PLmgR5zoIs0..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!