Mivel lehet megvigasztalódni? Nagyon lehangolt vagyok.
Ha el nem is múlik, majd megszokottá válik és jobb lesz.
Egyébként attól, hogy Jane Austen, Charlote Bronte igaz szerelemről írtak, nem azt jelenti, hogy abban a korban mindenki tökéletes volt.
Gondold el a mai lányok olyan nagyszerűek? :)
Divatos öltözködés?
Nem minden csaj miniruhát, topot hord az utcán. Öltözködhetsz konzervatívabban, de Jane Austin féle kosztümökben azért ma már eléggé megbámulnának. Nem hiszem el, hogy nincs valami olyan ruha, manapság ami nem tetszene.
Viselkedés? Nem mindenki bohóc/prostituált/pláza girl módjára viselkedik, vannak manapság is normális emberek.
Ez szerintem is igaz. Ha Pesten vagyok, néha olyan mintha fogyatékosokat látnék az utcán. Nem nagyon kell velük foglalkozni, sok az buta és primitív ember. Ezzel jár a modernkori társadalom.
Utcán amúgy se nagyon születnek komoly ismeretségek, így ez a része lényegtelen.
Szerintem az akkori időkben, mai gondolkodással,nehezebben találtál volna olyan embert akivel jól elvagy, mint ma. A szegények többsége elég butácska volt, a gazdagok pedig hihetetlenül felszínesek, arrogánsak(legalábbis szerintem). És ott volt az a kis réteg aki hellyel közel normális volt, de velük senki sem foglalkozott mert elütöttek a többségtől. Persze a gazdagok között is volt egy két normális gondolkodású ember, de folyamatosan színleltek, hogy megtartsák a pozíciójukat, vagy elérjenek valamit.
Persze azt is nézhetjük, hogy megelégednél egy egyszerű parasztgyerekkel, akinek a családja épp kapott egy nagyobbacska birtokot, lovakkal, kis erdővel, szóval úgy néz ki, hogy emelkedőben vannak a társadalmi ranglétrán. A srác mindent odaadna érted. A közeli kisvárosban vehetsz magadnak gyönyörű kalapokat, ruhákat, full csipke minden. Néha összefutsz a többi kisasszonnyal, Catherinnel és Susannel, és elcsevegtek, hogy milyen izgi napotok volt. A nap fénypontja volt, mikor a szomszéd öregasszony, Mrs. Hartley kavarászott a lovászfiúval. Susan rögtön menne pletykálni, de te egy kedves, és mindent tudó mosollyal az arcodon megérinted a vállát, és megkéred, hogy hagyja abba, mert ez nem kisasszonyhoz illő viselkedés. Mikor végeztek, hazamentek olvasni, hímezni vagy rózsát szedni.
The End
Egy ideig biztos nagyon boldog lennél, annyira egyszerű, békés minden, de aztán többet akarnál. Akarva akaratlanul elsajátítottad a mai világ normáit, értékrendjét, és egy idő után ezek felszínre kerülnének. Nem bírnál abban az unalmas kisvárosban élni, ahol az emberek egyetlen szórakozása a pletykálás.
Szerintem jobb ha még most felébredsz(habár nem tudom hány éves vagy), mert egy idő után azt fogod észrevenni, hogy nem éltél. És mikor 30 évesen eszedbe jut, hogy mindent kiakarsz próbálni amiről 10 évvel ezelőtt lemaradtál, nehezen fog menni. :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!