Lehet ez a helyzet még jobb egyszer?
23 vagyok, két év múlva végzek az egyetemmel. Nem tudom hogyan lesz tovább az életem. Félek hogy haza kell költözöm. A szüleimet szeretem de utálom a várost és a ház iszonyú kicsi és barátságtalan, a hideg ráz tőle. Kerülgetni kell egymást nem 3 embernek való. A kezdő fizum nem lesz fényes hogy albiba menjek. Ha meg mennék is, egy forintot se tudnék félre tenni egyszer saját lakásra. Amúgy is hitel is kéne hozzá, attól meg nagyon félek, mint mindenki.
Van most egy barátom, de nem hiszem hogy egyetem után is lesz közös jövőnk. Ki tudja hol kapunk munkát, és ő gazdag akar lenni, biztos nem lenne jó neki egy egyszerű házikó, de én ebben ne tudok és nem is akarok partner lenni. Külföldre akar menni minden féle akar lenni, én meg mikor kérdezem, hogy velem mi lesz közli hogy vannak ott gyárak meg lehetek pincér. Így el akarja dönteni. Nekem egy ilyen srác hosszútávon nem oké... De mással meg nem tudom elképzelni, nehezen leszek szerelmes. Eddig kétszer voltam, mindkettő ilyen volt. Pénz és külföld volt a fontos én kevésbé.
Nem tudom mi lesz velem mit kezdjek a sráccal meg az életemmel.
:(
"Lehet ez a helyzet még jobb egyszer?"A jó hírem az,hogy igen,lehet.A "rossz",hogy ez csak rajtad múlik.Az életedért/jövődért te vagy a felelős.
Félsz a felnőtté válástól.Ok,ez természetes.Szerintem gondold végig mit szeretnél/ezt hogyan érheted el,és abba az irányba próbálj elindulni.Van még két éved,nem késtél el semmivel.
Kevésbé általánosságban:Vállalj diákmunkát,ha még nem tetted.Legalább lesz némi munkatapasztalatod/megtakarításod.Nem állítom,hogy önbizalomhiányos és kapcsolatfüggő vagy,de a leírásod alapján ezen a két területen nem ártana fejlődnöd.
A sráccal én szakítanék a helyedben,úgyis találsz másikat.
Fejleszd a nyelvtudásod,akkor is,ha egyelőre nem akarsz külföldre menni.(Én ebben az országban nem látok hosszútávú perspektívát,ha jót akarsz magadnak elmész,persze te tudod...)A saját lakás röghöz kötötté tesz,személy szerint nem javaslom.Hitelt NE vegyél fel!Voltam devizahiteles,NAGYON rossz ötlet volt!
Ha végképp nincs semmi ötleted,szerezz valami piacképes szakmát.
Olvasd el a mellékelt linket.Ezen a blogon találsz jó pár értelmes dolgot.(És,nem,ez nem az én blogom.)
Végezetül:Nagyon fiatal vagy,bőven vannak lehetőségeid.Ne félj a kudarctól.Járni is úgy tanultál meg,hogy párszor elestél közben,mégsem adtad fel.
Én csak egy öreg tróger vagyok (37 F),nem sok okosat tudok mondani,de azt tapasztalatból állítom,hogy jobb,ha az ember a saját feje után megy és vállalja a felelősséget,mintha másokra hagyatkozna.Lehet szidni a kormányt,istent,világot,társadalmat,de javítani csak te tudsz a dolgokon.
Ahogy az elején mondtam ,ez a Te életed.Csak magadnak tartozol számadással.Szia,és sok sikert!
Köszönöm a választ :))
A diákmunka megvan, de a pénzt egyelőre a diákhitelre gyűjtöm. Ez már majdnem megvan. Az egyetem mellett meg sajna nincs időm szakmát tanulni, pedig tényleg jó lenne biztosításként.
Az a gondom külfölddel, hogy végleg sosem mennék ki, itt vannak a szüleim, barátaim. Kis időre meg több hátrányom származna belőle, mint előnyöm. A szakmámban a fizetés az eltöltött évek alapján nő. És mindendéle plusz dolgot kell csinálni. Egyedül meg végképp nem mennék, a barátommal meg nem akarok :/
Kedves kérdező!A tegnapi válaszadó vagyok.
A szakma szerzését egyetem után gondoltam,ha nem tudnál rögtön elhelyezkedni.Külföldet azért javasoltam(Értem,hogy sok minden köt ide,de gondold át.Ha a saját lányom lennél akkor is ezt mondanám.),mert még nagyon fiatal vagy/nem sok tapasztalatod van a magyar rögvalóságról.A kontrollmániás "barátoddal" én se mennék sehova.(Pincérnő külföldön,persze,akkor aztán ki lennél szolgáltatva neki!)
MINDIG lehet másik fiúd,szerezhetsz új barátokat,találhatsz más munkát,de életed csak egy van.A legértékesebb dolog az időd,mert azt nem kaphatod vissza.
Nem tudom,van e tumblr-öd: [link]
Ezen a linken elérhetsz egy korban hozzád közelálló lányt,aki mindenféle kérdésekre válaszol.A válaszai alapján okos és talpraesett nőnek tűnik,szóval olyasmi,mint te. ;)
Legyen szép napod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!