Amikor hallgatok egy zenét (főleg kpop-osat) nyugtalan vagyok, mert csak arra tudok gondolni hogy nem tudom a szövegüket megjegyezni. Mit kellene tennem hogy ez elmúljon?
Miért baj, ha nem tudod megjegyezni a szöveget? Van, mikor én sem tudom, ezért aztán amikor magamban énekelgetek, halandzsázok össze-vissza. :D
A kpop kapcsán meg vannak youtube-on feliratos videók, ahol a hangul mellett a latin betűsos változatot is olvashatod. Nézd meg ezeket jó sokszor, aztán csak megjegyzed.
Szerintem kicsit betegesen aggódsz ezen.
A zene az élvezetről szól, nem a görcsös tanulásról. :D Ha szereted a dalt egy idő után úgy is rád ragad a szövegből valami. De miért annyira fontos, hogy megtanuld? Egyik kedvenc koreai dalomnak a szövegét maximálisan még 10 év után sem tudom, de nem is érdekel.
Vagy te is összefutottál egy olyan emberrekl, mint én évekkel ezelőtt, aki azt mondta, hogy csak akkor vagy igazi fan ha tudod az összes tag nevét, az ég világon mindent róluk, köztük az összes dal szövegét? Mert ez nem így van!
Én általában olyan zenét hallgatok amit értek,ettől függetlenül csak részeit jegyzem meg a szövegeknek,akár még magyaroknál is.
Nem tudom milyen technikák vannak erre,hallgathatod a végtelenségig miközben az átiratot olvasod,de inkább csak próbálj nem aggódni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!