Mi legyen a bérmanevem?
A bérmanév választása, mint sok minden más, beállítottság kérdése is, de íme néhány példának okaáért:
BLANKA
Germánból latinosodott név. J.: fényes, ragyogó. Rokon név: Bianka. Védőszent: Blanka, spanyol királylány, francia királynő, IX. Szent Lajos francia király anyja; ennek kiskorúsága idején, majd kereszteshadjárata alatt ő kormányozta az országot (+1252). Ü.: dec. 1.
CINTIA
Görög mitológiai név, Artemisz istennő mellékneve. J.: Künthosz (latinosan: Cynthus) hegyén született. Védőszent: Artemius. L. az Artemisz és az Artemízia név rovatában! Ü.: jún. 6., ill. okt. 20.
CSENGE*
Ómagyar név, bizonytalan eredetű. Védőszent: Árpádházi Boldog Kinga. L. ott! Ü.: júl. 24.
ENID
Kelta-angol eredetű név. J.: élet, lélek. Védőszent: Vitalina (a latin vita=élet szóból). L. a Vitália név rovatában! Ü.: aug. 13. és dec. 13.
FATIMA
Arab eredetű név. J.: az emlőtől elválasztott (?). A portugáliai Fatima helység a Boldogságos Szűz jelenései (1917) révén vált nevezetessé. Rokon név: Fatime. Védőszent a Boldogságos Szűz Mária, a
névnap pedig az ő fatimai jelenésének napjai: máj. 13. és okt. 13.
KATA
A Katalin név magyar rövidülése. A továbbiakat l. ott! Más védőszent: Ricci Szent Katalin (Catharina), domonkos apáca, a noviciák
mestere és főnöknő, stigmatizált az itáliai Pratóban; a szenvedések hősies elviselésével és bölcsességgel tűnt ki (+1590). Ü.: febr. 2. és 13.
KÍRA
Görög eredetű szláv név. A görög szótő jelentése: úr, uralkodó (vö. Cirill). Védőszent: Cyra, az 5. században kemény önmegtagadó életet folytató remete asszony. Ü.: aug. 3.
MÍRA
Latin eredetű név. J.: csodálatos. Egyúttal a Mirabella (l. lejjebb) becézője. Rokon név még: Mirella. Védőszent: Mirus, aki a Comói-tó (Itália) mellett remetéskedett (az idő ismeretlen). Ü.: máj.10. L. még a Mirabella név rovatában említett védőszenteket!
NÓRA
Az Eleonóra név becéző rövidülése. A továbbiakat l. ott! E rövidülésből való rokon név: Norina
ODETT
A germán Oda (=birtokos nő) név francia kicsinyítőképzős
származéka. Védőszent: Oda, özvegy, a mai Belgium területén jótékonykodott (+634 e.). Ü.: okt. 23. Vagy: Boldog Oda, német leány; a kor szokása szerint szülei jegyezték el; amikor az esküvőn a pap felkérdezte, hallgatott; utóbb premontrei apáca lett (+1180). Ü.: ápr.20.
És ez csak néhány, de ha többet is szeretnél tudni, úgy a hivatkozás:
#1-es vagyok.
A minap valaki kiírta a következő kérdést az oldalra:
"Ha az oldal látogatottsága sokszorosára emelkedne az jó lenne?
Aki tényleg tudja hogy jó lenne-e légyszi az írjon"
Erre a kérdésre "poccok nevű felhasználó válasza:
Attól függ mi célból; a kérdésre válaszolnának (akkor igen) vagy megnőne a trollok száma (akkor nem)."
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
"Másik válaszadó, még mindig az előző kérdésre:
Ha a pezsgés azt jelentené, hogy sok értelmes kérdés születne, melyre értelmes válaszok érkeznének és a pontozást rendeltetésszerűen végeznék, fennmaradna;"
Nos, én az általad feltett kérdésre válaszoltam, melyet értelemszerűen a legjobb szándékom és tudásom, valamint az összegyűjtött információk szerint tettem. A kérdésed kifejtéséből - idézem: "nem mint pl Mária" -, arra következtettem, hogy lány vagy, ezért írtam lányneveket, "amelyeket biztosan lehet választani". Ehhez képest a válaszom 26 %-ban ítéltetett hasznosnak. Ám olyanok, mint Csubakka, Dzsingisz Kán, ők 100 %-ban hasznos választ adtak.
Az én kérdésem most már csak annyi, hogy a Te kérdésed vajon mire vonatkozott, mennyire gondoltad ezt komoly kérdésnek, vagy kategóriát tévesztettél - legalábbis a pontozás alapján -, de akkor a "HUMOR" kategóriába kellett volna kiírni, és úgy én is tudtam volna ilyen értelmetlen válaszokat adni, mint példának okáért: Csubakka. Írhattam volna, hogy legyél Malacka, vagy Baltazár, vagy Balfék.
Ezt a választ igazából nem Neked szánom, hanem azoknak, akik ezt az oldalt a saját maguk "jaj, de nagyon jól szórakoztam, és micsoda sziporka választ adtam" célból, és a ráérő idejük elütésére használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!