Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha írhatnál egy könyvet mi...

Ha írhatnál egy könyvet mi lenne a címe?

Figyelt kérdés
2019. febr. 21. 20:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha írnék egy könyvet, és mitől ne írhatnék, akkor ezt a címet adnám: Az élet országútján.
2019. febr. 21. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Írtam, az a címe, hogy Időzavarban.
2019. febr. 21. 20:51
 3/11 A kérdező kommentje:
És ki is adtad? :)
2019. febr. 21. 20:58
 4/11 2*Sü ***** válasza:

Két olyan könyv van, aminek a megírását fontolóra vettem:

Az egyik munkacíme az egyelőre, hogy „Táblás játékok”. Különböző táblás játékokat vennék sorra – sakk, gó, szenet, stb… – részben ismertetve a játékszabályokat, másrészt érdekes és hálás lenne ezeknek a játékoknak a történelmi fejlődését is megnézni, hogy különböző kultúrák és korok szellemisége hogyan hatott a játékszabályokra, hogyan őrzik egy-egy kor filozófiáját, értékrendjét a játék jellegzetességei. Jó téma lenne, csak rengeteg kutatással járna.

A másik könyv, aminek a megírása megfogalmazódott bennem, az valami tankönyv kiegészítő jellegű könyv lenne. Sokan úgy tanulnak matematikát, fizikát, hogy ugyan a képleteket megtanulják, de valójában nem értik a mély összefüggéseket, sőt fel sem merül az, hogy ez a tudás nem csak megtanulható, hanem meg is érthető. Sajnos az iskolai oktatás sem mindig tesz meg mindent, hogy megérthetővé tegye ezeket a tantárgyakat. Tehát a másik könyvnek valami olyasmi címet adnék, hogy „Az érthető matematika”, vagy „Az érthető fizika”.

Már csak az a kérdés, lesz-e ehhez valaha időm és energiám. De komolyabban fontolgatom, hogy megpróbáljak szakítani rá időt és energiát. A munkahelyem révén a kiadása, eladása sem jelentene akadályt. A jelenlegi tervem az, hogy megpróbálok valamelyikből előbb egy rövidebb művet, inkább füzetet kiadni, aminek a tapasztalatai alapján majd mérlegelni tudom, érdemes-e nekivágnom egy hosszabb terjedelmű mű megírásának.

2019. febr. 21. 23:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Hüposztaszeisz, avagy egy fegyvertény emlékezete

(Hogy írjak valami relevánsnak hatót is; máskülönben tényleg BÁRKI írhat bármit, így könyvet is, szóval én sem értem minek a potencialitás jelölése az igén.)

2019. febr. 22. 10:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Én épp könyvet írok "Tudás" címmel (Viszont a címe nem a magyar megfelelője ennek a szónak.). Nyár elejére fejezem be. :)
2019. febr. 22. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
"Emberi méltóság felépítése"
2019. febr. 22. 13:29
 8/11 anonim ***** válasza:
én írnék könyvet el is kezdtem az 1.hülye gyerek a matek versenyen barátnőmről szól aki egy ötösért ment el 2. meg a sulimról szólna mint a szent johanna gimi
2019. febr. 23. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Farkasok földjén
2019. febr. 25. 05:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Technológiai analfabéták.

Mivel az általam ismert emberek cirka 95%-a semmilyen szinten nem tudja használni a technológiai /informatikai eszközöket.

A Facebook-ra,Messenger-re és Instagram-ra terjed ki a tudásuk és kész. Azon túl agyhalottak.

Van ismerősöm aki azt se tudta h mi az a Pendrive v külső HDD egyszerűen siralmas.

2019. febr. 25. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!