Miért vannak bennem ekkora ellentmondások? Hogyan tudnék dönteni? Ti mit tennétek a helyemben?
Mondok neked valamit: akik lehurrognak téged emiatt, azoknak nem is az a problémájuk, hogy szereted Oroszországot, hanem az, hogy egyáltalán fel mered vállalni, hogy más az ízlésed, mint az átlagnak. Az átlagember ki nem állhatja, ha valaki kilóg a sorból, egész egyszerűen azért, mert fel meri vállalni a saját ízlését, a saját hobbijait, a saját útját (amire ők képtelenek lennének), és nem hajlandó beleolvadni egy szürke masszába, csak azért, hogy ne nézzék le. Megnyugtatlak: ha nem ez lenne a hobbid (nevezzük így, az egyszerűség kedvéért), hanem valami más, akkor abba kötnének bele. Én például évekig hippi voltam, hosszú hajam volt, meg színes ingeket hordtam. Nem divatból, hanem mert imádom az életet, meg a természetet, meg a békét. És akkor jöttek a lesajnáló tekintetek, meg a megjegyzések, hogy biztos füvezek, meg hogy akkor már miért nem a nemi erőszak ellen tüntetek, miért pont az iraki háború ellen, meg egyáltalán miért nem az ő ügyéért állok ki, ha már ő b@xik kiállni magáért, meg hogy én nem is vagyok igazi környezetvédő, mert van telefonom és használok dezodort... Huhh... Bocsi, ennek most ki kellett jönni :D Ja, és a hajamat nem miattuk vágattam le, hanem praktikus okokból. Belül ugyanaz maradtam, csak bölcsebb lettem. És sosem füveztem. Meg nem cigizek, nem iszom, nem szeretem a focit, vagyis kb a tipikus pasi-elképzeléstől is eltérek, de nem aggaszt. Sőt.
Amúgy pedig qrvára a torkánál ragadtad meg a problémát, amikor azt írtad, hogy nem az átlag emberek ötlete volt. Ez az. Ez a lényeg. Az emberi ostobaság netovábbja, amikor pár elvetemült politikus meg hadvezér gazságai miatt egy egész nemzetet lenéznek. A kedvencem trianon példája, hogy "mer' azok a büdös franciák elárultak minket..." Ja. Mind a hatvanmillió? Végigcsöngették az összes portát és mindenhol megkérdezték, hogy szétszabdalják-e ezt az országot? És mindenki egybehangzóan azt mondta, hogy "Igen, feltétlenül!"? Agyrém.
Nincs abban semmi szégyen, ha szeretsz egy országot, bármelyik legyen is az. Én imádom Magyarországot, pedig azért nekünk is volt jó pár olyan vezetőnk, akikre nem lehetünk büszkék (bár azok jórészt a saját népüknek ártottak, de nekem meggyőződésem, hogy ez csak az ország méretéből adódik). Erről pedig sem én, sem te, sem a szomszéd Gyuszi bácsi nem tehetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!