Mit válasszak? Karrier kérdés
Jelenleg villamosmérnöknek tanulok, (első félév) minden 5-ös azzal nem lenne baj hogy nem tudom elvégzeni, DE:
-rájöttem hogy nincs sok kedvem életem nagy részét monitor előtt tölteni, és ahogy észrevettem villamosmérnökként pedig az lenne
Érdekelnek az autók szerelése, és a lakások/épületek klimatizálása, villanyszerelés.
Így elgondolkoztam hogy lehet hagyom az egyetemet, megcsinálok egy pár okj-s képzést, és tapasztalatot szerzek majd vállalkozóként dolgozok a későbbiekben.
Kérdés:
-Melyik szakmából mennyire lehet megélni itthon? Fizetés?
-Van egyáltalán értelme otthagyni? ( nyelvvizsga is kéne, azt meg áh..)
Az egyetemet semmiképp ne hagyd el, úgy meg főleg ne, ha ilyen penge vagy, hogy mindenből 5-ös vagy.
Attól még tudsz autó/villanyreszelőként vagy vállakozóként dolgozni, hogy van mérnöki végzettséged is.
Megélni pedig abból tudnál a legjobban, ha a mérnöki diplomáddal avalami vezető pozicióba kerülnél 1 cégnél, és az ilyen munka nem is egész nap monitor előtt punnyadásról szól.
Nem kamuzok, BME VIK en vagyok, első félévben, itt még egyenlőre sikerült minden tárgyat 5 re teljesíteni, még 1van ami még majd kiderül mert 4.en lessz vizsga, de ott is max hozható 40pontbol 39,2pontom van :D
De villamosmérnökit elvégzem attól még mindig kell majd valami OKJ-t is utána letenni hogy autókkal foglalkozhassak nem?
első félév még nincs elektronika, csak matek ami szenvedős.
és igaz, nem lett csupa 5-ös,
4,67-lett csak sajnos :(
Halál nagy marhaság lenne egy alaptalan feltételezés miatt "életem nagy részét monitor előtt" lelépni a VIK-ről.
Bár az kétségtelen, hogy mindenkinek kell adminisztrálni, (meg némi szakmai szoftver is előfordulhat). De vegyél be két Xanaxot, és folytatom: még a villanyszerelőnek is. :D
Menjél el védelmes mérnöknek, és a fél életedet közlekedéssel, negyed életedet meg helyszíni hitelesítéssel töltheted.
Bár, lehet, hogy az ötösök ellenére nehezen viseled az elméleti létet (meg ne haragudj nagyon, de a Kis Nagy Emberből jut eszembe a kedvencem, a "fájdalmat érzek a homlokom mögött"), akkor valóban jobb, ha elmész kétkezi munkásnak, mert a boldogság (f)elsőrendű. Most volt egy hirdetmény a facebookon, Pécs, Patacs szőlóhegyen egy régi házban lehetne lakni és a régi értelemben vett béres munkakört ellátni. A Vidéken újrakezdők csoportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!