Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék nem félni a békáktól?

Hogy tudnék nem félni a békáktól?

Figyelt kérdés

Rettegek tőlük. Meglátok egy pici békát, és más is sírok.

Mit csináljak? Hogy tudnék kicsit megbarátkozni velük, legalább csak annyira, hogy ne féljek tőlük? Pedig tudom hogy nem bántanak, de mégis... Esetleg más is van így ezzel?

2010. jún. 22. 22:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Ettől is félsz?

http://www.youtube.com/watch?v=tCTjP2c8i-w

Mindenkinek meg van az hogy kitől fél.Ezt csak talán terápiával lehetne megoldani.De ne aggódj,gondolj arra,hogy nem vagy egyedül.

2010. jún. 22. 22:33
 2/13 anonim válasza:
82%

Nekem barátnőm ugyanilyen, és számomra nevetséges a viselkedése. Ne vedd magadra nem bántásból mondom. Szerintem az egész már gyerek korban kezdődik, hogy a szülő hogyan reagál rá, azt részben átveszi a gyerek is.

Egyébként szerintem már az is haladás, ha meg akarod kedvelni őket...pl neten nézz róluk képeket..a zöld leveli béka valami gyönyörűséges(L)

[link]

2010. jún. 22. 22:35
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Egyszer régebben olvastam, hogy amikor valaki valamitől nagyon fél, akkor fokozatosan meg kell barátkozni vele. Először csak nézegess képeket, majd igaziakat jó messziről, majd egyre közelebbről, a végén talán meg is fogod őket. Egyébként én a pókokkal vagyok így, jó, nem sírok tőlük, csak pusztuljon meg az összes.
2010. jún. 22. 22:39
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem kérj meg valakit, aki nem irtózik a békáktól, hogy fogjon egyet meg, és nyújtsa oda neked. Aztán nézd meg, és ha elég bátor vagy, érintsd meg/fogd meg. Ha erre nem vagy hajlandó, csak menj be egy állatkereskedésbe, ahol vannak békák, és nézegesd őket, az üvegen keresztül. Amikor megszoktad őket, akkor csináld az előbbit.
2010. jún. 22. 22:43
 5/13 anonim ***** válasza:
szerintem hagyd, nem éri meg a szenvedést, csukd be a szemed és szaladj el ha látsz egyet és kész. :D én megértelek... bláá, főleg akkor borzalmas, mikor brekeg és ilyen rohadt nagyra megnő. távolból elviselem, de ha közel jön, menekülök :D tedd te is ezt! nem is értem, hogy tudják néhányan fanatikusan imádni :D fujj
2010. jún. 22. 23:33
 6/13 anonim ***** válasza:

ettől félsz?:DD

[link]

:P

2010. jún. 23. 01:54
 7/13 anonim ***** válasza:

22:43al tökéletesen egyetértek.

Valaki fogjon egyet a kezébe melletted és akkor megnyugtat téged is. Aztán először csak egy ujjal érj hozzá.

Vagy szerezz egy békát rakd üvegbe és fogd a kezedbe és nézegesd egy ideig. Persze utána el kell engedni, nehogy baja essen!

Esetleg kérd meg állatkereskedésben a srácot, hogy vegyen ki neked egyet... mondjuk azt hozzá kell tennem én még nem láttam boltban békát, csak itt a kertben és erdőben, mezőkön. De biztos lehet ma már venni azt is.

2010. jún. 23. 05:27
 8/13 anonim ***** válasza:

a nagyobbik lányom a meztelencsigáktól sikítozik. addig nem megy tovább a járdán, amíg az öccse el nem távolítja minél messzebbre. m betűs egyednek nevezi ezeket az állatokat. sajnos a kisebbik lányom is egyre többször sikítozik, ha m betűs egyedet lát.

szerintem szerencsétlen utánzás az egész

igyekeztem odafigyelni, hogy ne mutassam, ha undorodok állatoktól, az m betűsekkel nem is szoktam foglalkozni, mégis valahogy átragadt ez az undor a nagylányomra, hogy honnan, nem tudom

2010. jún. 23. 06:11
 9/13 anonim ***** válasza:

Én is félek tőlük. A gyerekeim viszont nem, ők meg is fogják. Írtó nagy önuralmamba került nem sikítozva elrohanni amikor kicsi korukban megfogták.

Én megpróbálom nem nézni őket, meg jó messze kikerülni.

Az, hogy próbáld megsimogatni, nálam csak az ellenkező hatást érte el. Aki igazán fél tőle nem fogja megpróbálni még azt sem, hogy a közelükbe menjen.

2010. jún. 23. 08:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Kezeléssel úgy el lehet mulasztani a fóbiát, hogy nyoma sem marad! ha nem megy egyedül, vagy barátokkal, akkor szakembert kell igénybe venni.
2010. jún. 23. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!