Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok? Mi értelmem?

Miért vagyok? Mi értelmem?

Figyelt kérdés

Lassan 30 éves vagyok. Külföldön dolgozom, bár fizikai munkát végzek nem panaszkodhatom, mert nem túl megterhelő és a fizetés sem rossz. Azonban csak telnek a napok, hetek, hónapok és nem tudom, mit kezdjek az életemmel. Minden nap felkelek, elmegyek dolgozni, hazajövök és ennyi. Nem vagyok túl népszerű ember, nem igazán vannak barátaim, nők terén pedig sohasem voltam túl szerencsés. Leghosszabb kapcsolatom is csak pár hónapos volt és ennek is már sok éve vége. Sosem tudtam igazán, miről beszélgessek, ha megismerkedem valakivel. És hát az új ismerősök sem törték magukat sosem, hogy velem beszélgessenek. Egyszóval egy végtelenül egyszerű, mondhatni unalmas ember vagyok. A hiba bennem van nyilván, oka van annak, ha ennyire nem érdeklek senkit, de a jellemem már szerintem nem fog változni bármit teszek. Ismerem a szokásos tanácsokat, változtassak az életemen, a viselkedésemen, önmagamon, stb stb stb. Amin tudtam, változtattam, ezért is vagyok külföldön, de ennek ellenére céltalan

vagyok. Nem akarok már kapcsolatot, saját családra sosem vágytam (leszámítva néhány fellángolást, ami percekig tartott csupán), igazából fogalmam sincs mihez kezdjek.

Arra is gondoltam már, hogy öngyilkos leszek. Nem akarok meghalni egyáltalán, csak nem tudom mi értelme van tovább élnem. Ez így normális? Sodródjak az árral még néhány évtizedet amíg vége nincs és kész? Ennyi lenne az én életem?

2018. szept. 17. 02:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Az életednek oka van, mégpedig hogy a szüleid lefeküdtek egymással.

Célja nincs.

Az értelme az, hogy a lehető legideálisabban éld. Tedd meg, amit muszáj, a fennmaradó időben pedig csináld azt, amit szeretsz.

Pl. elégtísd ki a fizikai szükségleteid, azt mindenki szereti. Aludj, egyél, élvezz.

Nevess a vígjátékokon, játssz videójátékokkal, hallgass jó zenéket, szagolgass parfümöket... stb.

2018. szept. 17. 07:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Van célja az életednek, csak nem találtad még meg.

Igazából talán az segíthetne, amit sokan ajánlanak: vegyél ki egy hét szabit, menj el egyedül valami csendes helyre, távol mindenkitől, és semmivel ne kösd le a figyelmedet.

Így nem lesz más hátra, beszélgetni fogsz magaddal, és a végére talán megfogalmazódnak a mélyben lappangó vágyaid is.

Hogy valójában mit szeretnél.

2018. szept. 21. 00:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!