Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen embernek gonodoljátok...

Milyen embernek gonodoljátok magatok jó és rossz szemszögből is? Mit gondoltok milyen az önismeretetek?

Figyelt kérdés

2018. szept. 15. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Mivel a jó & rossz meghatározást is a saját tudatom hozza létre - ezért inkább nem minősítem!

Valójában szerintem inkább arra kellene mindig figyelni, hogy a tetteink milyen következményekkel járnak. Ha ezt jól átlátnánk akkor jobban tudnánk irányítani az életünket. Vagy inkább akkor lehetőségünk lenne egy olyan irányban haladni amit a saját tudatunk "jó,,-nak ítél meg.

2018. szept. 15. 16:18
 2/5 2*Sü ***** válasza:

> Mit gondoltok milyen az önismeretetek?

A jó önismeret az, ha az ember tisztában van az erősségeivel, képességeivel, erényeivel pont olyan mértékben, mint a hibáival, hiányosságaival. Egyiket sem értékeli sem túl, sem nem értékeli alul. Az pont annyira hiba, ha valaki csak a pozitívumait tartja számon, mint ha valaki csak a negatívumait. Az önismeret pont az jelenti, hogy úgy ismered magad, közel azonos képed van önmagadról, mint amilyen valójában vagy, és ennek része mindkét oldal.

Mennyire jó az önismeretem? Nyilván mindenki azt gondolja, hogy tökéletes. (Mármint tökéletesen ismeri önmagát.) Ha valaki azt gondolja, hogy nem, az is valahol tisztában van azzal, hogy amilyennek gondolja magát, az fals, és van valami képe a tényleges önmagáról, és azt tartja teljesen helyes és objektív képnek. Ezért is fontosak mások visszajelzései, mert rávilágíthatnak arra, hogy nem feltétlenül látnak minket olyannak, vagy objektíve nem feltétlenül vagyunk valóban olyanok, mint amilyeneknek gondoljuk magunkat.

2018. szept. 15. 16:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Szerintem nem tökéletes az önismertem de próbálok dolgozni rajta és minél reálisabban látni önmagam:)
2018. szept. 15. 16:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne reálisan próbáld meg magad látni, hanem optimistán. Én pl egy rohadt unalmas ember vagyok. Ha ezt nem tudnám magamról, talán lennének is barátaim xD
2018. szept. 17. 02:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Xd nem hinném hogy annyira unalmas ember lennél főleg úgy hogy azt nem szokták magukról az emberek meg ugy kb semmilyen rossz tualjdonsagot nem szeretunk beismerni
2018. dec. 6. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!