Miert erzem magam kevesebbnek egy olyan ember tarsasagaban, akin markas cuccok vannak? Mi bajom van?
"Mi bajom van?"
Az, hogy nem ismered a mondást: "nem a ruha teszi az embert!"
Tévedésban vagy, mert azt hiszed, jó ruha jó embert takar.
Azt tudom,hogy attol meg nem biztos,hogy jo ember...
Szerintem is van bennem irigyseg.
Nyilván azért, mert fontosnak tartod a márkás cuccokat, te is olyanokat szeretnél. Hogy miért, azt csak te tudod kianalizálni magadból.
Sznob vagy? Vagy csak felszínes?
Én a mai napig mindig megdöbbenek, mikor kiderül, hogy valaki tudja, milyen márkájú ruhában/cipőben vagyok/voltam. Ahogy előttem írták, számomra a jólöltözöttség nem márkafüggő (sőt, ha valakin óriási feliratok hirdetik, honnan való a cucca, az szerintem egyrészt ízléstelen, másrészt mókás, hogy önkéntes hirdetőoszlop szerepet vállal), a harmónia a lényeg.
#4 lehet,hogy sznob,sot biztos.
Mikor utana olvastam,mit is jelent pontosan,el is szegyeltem magam.
Nem kell szégyellned magad, ez egy változtatható tudatállapot.
Másrészt pedig tapasztalatom szerint nem értelmiség krémje és nem is a „jó családból” származók vannak oda a márkás cuccokért, szóval a te sznobságod elég ellentmondásos – tulajdonképpen csak szeretnél sznob lenni, de rossz referenciapontot választottál. :)
Helló!
Az is elképzelhető, hogy aki szisztematikusan márkás cuccokban jár (mert megengedheti magának, vagy nem, de minden pénzét erre költi), azt gondolja, hogy ő ettől sokkal jobb/több/kiemelkedőbb a másiknál. És ez kisugározhat a jelleméből. Magyarul: el van szállva magától. Ha ezt érezteti a környezetével, a kissé önbizalomhiányos emberben ez kisebbrendűségi érzést generálhat.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!