Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha valaki megkérdezi hogy...

Ha valaki megkérdezi hogy látom a jövőmet, nem tudok választ adni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Mikor kisebb voltam, simán el tudtam képzelni a jövőmet: orvos leszek, lesz egy férjem, két gyerekem, szép nagy házban fogunk élni stb... De már egyikben sem vagyok biztos, sőt egyre kilátástalannak látom a helyzetemet minden téren. Az orvosi egyetemet nem tudnám végig csinálni, ezért elengedtem, úgyhogy most nem tudom mi legyek ,ha felnövök. Az idegen nyelvek iránt érdeklődöm, könnyen is tanulom őket, de úgy vélem a mai világban csupán nyelvtudással nem keres jól az ember. Már ahhoz sem fűzök sok reményt hogy valaha találok egy normális férfit, akivel családod lehet alapítani. Gyerekeket nagyon szeretnék, de ha nem lesz párom, akkor gyerekeim sem lesznek. Még sose volt barátom, úgy érzem nem is lesz (most jönnek majd a válaszok miszerint: jajj fiatal vagy, még ráérsz, van időd) "A baj az hogy azt hisszük van időnk."

Sajnos én látom hogy mennyire nehéz párt és munkát találni manapság, és sajnos attól tartok rám is ugyanez a sors vár. Hogy évekig keresem a nagy Ő-t (akinek a létezésében egyébként nem is hiszek) és lekések a családalapításról, és hogy kéthavonta váltogatom a munkahelyeimet, mert nem tudom magamat eltartani. Aki volt már hasonló helyzetben, kérem szépen adjon valami tanácsot hogy ne legyek ilyen reményvesztett. Köszönöm. :) 17/l

2018. máj. 9. 19:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen természetes, hogy néha így érzi magát az ember, esetleg éveken keresztül is.

Most akkor jön a másik közhely: járj nyitott szemmel. Azt a szakmát kell választanod és belevetned Magad, amelyik érdekel, és cserébe elfogadható összeget is keresel. Néha ennek a megtalálása eléggé elhúzódik. Akár 30, akár 40 éves korig is, és addig az embernek vannak állásai, ahol ugyan nem 1-2 hónapot, de 1-2 évet kihúz.

Ezt az átbillenést nem lehet sürgetni. Hiába keresed évekig, hogy mi akarsz lenni, mit akarsz tenni a jövőddel, ha még nem érett meg a helyzet, mondjuk mert nem vagy elég bátor vagy nincs meg a szükséges tapasztalatod ahhoz, hogy olyan döntést hozz, amit évekkel később is vállalni tudsz. Szerintem nem lehet számonkérni egy 17 éves emberen a jövőképét.

Viszont azt szeretném megjegyezni, hogy nagyon sokan el fognak könyvelni állhatatlannak, megbízhatatlannak, ha 1-2 havonta váltasz állást. Ez igen rossz fényt vethet Rád. Nem azt mondom, hogy tarts majd ki egy olyan mellett, amiben semmi örömöd és még keveset is fizet, de egy mostani 30-40 éves embernek esze ágába se jutna ennyi időnként állást váltani. Ez az, amiatt a következő előítéletekkel kell szembenéznie a mai fiataloknak: úgyis állhatatlanok, nem érdemes a képzésükbe és a munkavállalóként való megtartásukba fektetni.

Család: inkább várd ki a megfelelő embert. Rengeteg keserű embert látni, akik olyan emberrel élnek, aki folyamatosan bántja őket és rombolja az önbizalmukat, és ők mégse lépnek ki a helyzetből, mert benne ragadtak. Ne kerülj ilyen helyzetbe, ésszerű elvárások mellett legyél válogatós. Gyereket se vállalj addig, amíg nem érzed elég érettnek Magad hozzá, mert az Neked is és a gyerekednek is rosszat fog tenni.

2018. máj. 13. 08:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Én soha nem láttam tisztán a jövőmet, meg hogy mit szeretnék elérni pontosan. Nagyjából megvannak a célok, és azok szerint haladok amennyire tudok, és kész. Vagy összejön, vagy nem.
2018. máj. 13. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!