Mit csinálsz amikor nagyon egyedül vagy? Amikor mindenben csak a rosszat látod és azt hiszed, hogy az életed kilátástalan? Hogyan nyugtatod meg magad?
Nekem igazából a problémát saját magam jelenti. Betegesen ideges típus vagyok. Mindenen képes vagyok úgy bepipulni, hogy szerintem ketrecharcosnak kéne elmennem dolgozni. És 1 nap minimum 5x szertartásos lenyugtatást kell tartanom. Ami azt jelenti, hogy megpróbálok a lehető legszabályosabban lélegezni, és újra a kezemben tartani az irányítást, hogy lemenjen a pulzusszámom! Ha ez megtörtént elkezdek álmodozni, vissza hozom a legszebb emlékeimet, de csakis azokat! És egy vagy több általam imádott kisbabára gondolok! A babák minden emberben egyfajta lelki felfrissülést, szeretetet és nyugalmat hoznak, ha hozzá még irányított érzelem is párosul akkor biztos siker a megnyugvás. 1 éve beiratkoztam Pilates-re és elsajátítottam pár mozdulatot, ilyenkor előveszem a polifoamot és uccu neki!
A lényeg, hogy ilyenkor csak vidám dolgokra szabad koncentrálni. Rögtön elkezdi birizgálni a gondolataidat, valami idegesítő, vagy szomorú dolog, de el kell hessegetni! Sőt tudomást se szabad róla venni!
Utána mikor már megnyugodtam berakok valami szép lassú zenét és átadom magam a semminek!
Nekem ez iszonyatosan sokat vesz el az életemből, nem tudom miért vagyok ilyen, viszont SOHA nem fogok nyugtatókon élni. És ez az érzés olyan mintha elszigetelne mindenkitől! Egyedül érzem magam.. :( De már észre vettem némi változást, egyre jobban tudom irányítani a dühömet és nem kapom fel olyanokon a vizet, amiken eddig őrjöngtem magamba.
Ja nem vagyok amúgy agresszív, magamba fojtom, csak általában sokat vitatkozok, mindenkibe belekötök, és sokat durrogok. De a verekedésig sose jutok el, mert inkább elhúzom a csíkot.
1. Elmegyek futni. (Ilyenkor teljesen átértékelődik a világ és termelődnek az örömhormonok.)
2. Sétálok egyet. (Emberek között vagyok és látok szép dolgokat.)
3. Felhívok valakit. (Elkezdünk beszélgetni, aztán sokszor egész más hangulatban teszem le a telefont.)
4. Kibőgöm magam. (Egy idő után elegem lesz magamból és megunom :-)
5. Belekezdek valamibe. (Csak csinálom, aztán megjön a kedvem. Lényeg, hogy tegyek valamit.)
6. Veszek valamit. (Mondjuk ez veszélyes, mert van, aki függővé válik tőle.. Szerencsére én nem ilyen alkat vagyok.)
7. Leírom a céljaimat. (Célok kellenek, amiért napi szinten tenni kell és az lefoglal + növeli az önbizalmad, amikor eléred + új barátokra is szert tehetsz :-)
Remélem, tudtam segíteni! Ha van még kérdés, írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!