Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért lehet ez, és mihez...

Miért lehet ez, és mihez kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit hosszú lesz, de megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni. 26 éves lány vagyok. Sajnos eddig nem úgy alakult az életem, ahogy az várható lett volna, de szakmailag talán sínen vagyok, azt tanulom, amit szeretek, és két éven belül meglesz a diploma, szakmai gyakorlat. Eddig tele voltam álmokkal, tervekkel, optimista voltam, talán bizonyos szempontból nem is akartam felnőni, legalábbis, ami a szórakozást illeti (plüssállatok gyűjtése, stb.). Egy éve érzem azt, hogy valami baj van velem. Azzal kezdődött, hogy elkezdtem bogarászni a netet. És jöttek a negatív tapasztalatok: kifutsz az időből, család kell ennyi idősen, nem fogsz kelleni senkinek, mert már öreg vagy, 30 körül már nem találsz senkit és hasonlók. Annyira sötéten látom ezek miatt a világot, hogy már semmit sem várok, semminek nem tudok örülni, nem tudom elengedni magam és élvezni az életem. Én ezekre nem érzek belső késztetést. Volt már kapcsolatom, nem volt rossz, nagyon szerelmes voltam, de vége, és az én döntésemből lett vége. Azóta sem érzem azt, hogy kellene. Persze, belátom, hogy nem lesz jó egyedül később, de úgy érzem, nem találnék úgysem olyat, aki tetszene. És az tény, hogy 10 év alatt csak 3 férfi érdekelt. Lehetne, de inkább kihátrálok, mert nem érzem jól magam kapcsolatban, annak ellenére, hogy olyan jó lenne megtalálni azt a férfit, akit bolondulásig szeretek. Zárkózott vagyok amúgy is, alig vannak barátaim. Most külső nyomásra azt érzem, döntenem kell az életemről, de úgy érzem, semmit nem ér, mintha elvették volna az álmaimat. Úgy érzem, bárhogy döntök, tönkreteszem az életem. És erőltetik a gyerek kérdést. Én sosem akartam gyereket, de már azt érzem, hogy "muszáj". Minden álmomat fel kellene adnom érte. Egy olyan kötöttségért, amire azon kívül, hogy mindenki szerint remek anya lennék, én magam nem vágyom, mivel a gyerek nem olyasmi, amiből ki lehet hátrálni, ha megbánom. Ha vállalom, egy olyan életem lesz, amit mindig el akartam kerülni. Ha nem, mi lesz, ha azt bánom meg? Körülöttem csak olyan emberek vannak, akik a mának élnek, nem is agyalnak ezeken. Úgy érzem, az életem semmit nem ér, nem leszek képes irányítani. Mi velem a baj?

2018. márc. 18. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Elvégzed a sulit, dolgozol, éled az életed előrefelé és semmikép sem visszafelé, mert úgy nem lehet. Legyenek terveid arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnál több lábon állni, hogy legyen lehetőséged váltani ha szükségét érzed akár szakmailag, akár az élethelyzetedet tekintve. Legyenek B-tervek, tartalékaid és kikapcsolódási lehetőségeid. A többire nem lehet rátervezni. A szerelem, a kapcsolat nem programszerű, felesleges erőltetni. Ha találkozol valakivel akit szeretni tudsz, ha komolyabbá válik a kapcsolat, ha úgy érzitek vágytok egy gyerekre, akkor ezek meg fognak történni. Nem kell most döntened róla, hogy ezt akarod vagy sem, mert az is kérdés, hogy egyáltalán megtörténhet-e veled. Ha igen, akkor ezektől ne foszd meg magad olyan gondolatok miatt amiről nem tudhatod, hogy igazak-e rád, sem olyan jővőbeli akadályok miatt, amik talán addigra ott sem lesznek. Vannak nagy döntések, de nem lehet annyira végzetesen elrontani valamit egyetlen elhatározással mint ahogyan azt most látod. Nem tudsz rátervezni ma a következő 40 évre. Rövidtávú terveid legyenek, ami meg közben jön magától, azt hagyd megtörténni.
2018. márc. 18. 21:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem akarok én. Csak olyan rossz érzés, hogy nem tudok szerelmes lenni. Meg folyton hallom, hogy gyerek nélkül nincs is értelme élni. De mi van, ha valaki nem vágyik erre? Meg hogy ez miért érdekel engem, ha eddig nem zavartattam magam, hanem tettem, amit épp akartam. Úgy érzem, elveszett a gondtalan énem, pedig semmi okom nincs rá.
2018. márc. 18. 21:48
 3/3 anonim ***** válasza:

A sorrend valahogy úgy néz ki, hogy:

1. Találkozol azzal az emberrel, akibe beleszeretsz

2. Gyereket szeretnél ettől az embertől

Vannak akik úgy gondolják az első lépés elhagyható, vannak akiknél ez elengedhetetlen hozzá. Lehet te utóbbi vagy. Majd kiderül. Rápánikolsz a harmincra 26 évesen? :D Mondjuk... hát mondjuk valamennyire érthető. Lenne is mit meggondolnod, ha lenne valaki akit annyira szeretsz, hogy összekötnéd vele az életed és tervbe vennétek a gyerekvállalást. Visszafelé ez semmiképp sem működhet, hogy most eldöntöd 30 évesen szülni akarsz, tehát szerelmes leszel... valakibe aki az elkövetkezendő 2-3 évben jönne.

A gondtalan élet elveszett azzal, hogy felnőttél. Nem a munkavállalás, az önfenntartás, meg a családalapítás veszi el, hanem az idő. Próbálhatod kitolni a végtelenségig, de tartalmatlannak éreznéd. Nem feltétlen egy vagy több gyerekben kell meghatároznod azt a szerepet amit be akarsz tölteni az életeddel, de bármi legyen is az amit teljes szívvel tudnál csinálni, az ugyanolyan "lemondásokkal" (nem szeretem ezt a szót, mert áldozatként értelmezhető pedig itt nem erről van szó) járna, mint mondjuk egy család. Jó hír, hogy bár nem mindig látszik, de "megéri" (szintén hülye szó rá). Valójában az egész hosszú élet arról szól, hogyan osztod szét magad erre a világra, és akkor csinálod jól, ha a végére nem hagysz meg magadnak magadból semmit. (És ez most tényleg nem egy Coelho idézet volt.) Csak ne gondold, hogy az ami nehézségnek látszik, valóban rossz is lenne, mert nem így van. Ez viszont csak akkor fog kiderülni számodra is, ha haladsz valamerre, ha nem halasztgatod az előtted álló feladatokat. Egy rakás minden sajnos az "egyből a mély vízbe" elven működik, mindenki fél tőle, mindenki aki gondolkodni képes, de nem éri meg a parton álldogálni.

2018. márc. 19. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!