Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok sírni? Sokan...

Miért nem tudok sírni? Sokan mondják, hogy a legjobb módja a feszültségoldásnak.

Figyelt kérdés

Na.Év vége van.Nagyon izgulok a jegyeim végett,nem akarok az öseimnek csalódást okozni,csalódnak bennem igy is eleget.

A sírás sokaknál segit ugye,de én egyszerüen,ha akarnék,akkor sem tudnék sírni...Soha nem sírtam még,persze a csecsemőkort kivéve.Anyám mesélte is,hogy sokször történt már velem baleset,de sosem sirtam.Mikor nagymamám meghalt,én tettem túl magam a leggyorsabban rajta...Akkor sem sírtam,pedig nagyon szerettem őt.

Aztán veszítettem el már egy barátomat is,a temetésén fiuk is sírtak én nem,pedig elég közel állt hozzám,és nagyon nehéz volt túltenni rajta magamat...

És most is annyira akarok,csak egyszer sírni és nem megy,hiába gondolok bármire,bárhogyan...

Mi lehet ennek az oka?Mivel vezessem le a feszültségem?

Légyszives irjatok nekem...Hiányzik belőlem ez a funkció?

16/F

2010. jún. 9. 20:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A sirás nem egy funckió

A rinyálás sokszor képmutatás , nem azzal mutatod ki, hogy a fájdalom benned más. Úgy ahogy nem azért hiszel jobban Istenben, mert jársz templomba, ugyanúgy hisz benne egy olyan is, aki minden este elmond egy imát magában

Az pedig tévhit, hogy a sirás stresszoldó. Nem az, viszont siráskor automatikusan beindul egyfajta vészjel a szervezetben, mivel egy jónagy feszültség szabadul fel benned, és amiután lecsitulsz egy kicsit a tested is próbál némi nyugtató hatású hormont termelni. Ezért van az, hogy amiután sirunk minden kevésbé rossznak tűnik, mert a testünk próbálja megnyugtatni az agyunkat, hogy ne jussunk rosszabb állapotba, ugyanis vannak emberek akik el is ájulnak stresszhelyzetben

Viszont sajnos a sirást nem tudom máshoz hasonlitani, az alkohollal viszont nagyon megegyezik : gyorsan és kivétel nélkül mindig hat , viszont változik valami attól, hogy sirunk ? Semmi a világon, csupán annyi, hogy már nem vagyunk olyan állapotban, hogy érzékeljük a bajt

Ennyi az egész

2010. jún. 9. 22:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok képes sírni, pedig én lány vagyok (20).

Temetésen sem tudok sírni és azt is percek alatt reálisan átgondolom ha valaki meghal és akkor ennyi. Elrendeztem magamban.

De valóban igaz, hogy sírás után megkönnyebbülsz egyszer régen kb 5-6 éve egy délután sikerült sírnom (a sok feszültség miatt) és utána valóban sokkal könnyebbnek éreztem magam, fellélegeztem.

Nagyon rossz mert hiába beszélem is ki a problémákat akkor is szétszednek belülről.

Én edzéssel és szex-el vezetem le, de nem sok sikerrel. :P

Próbálj néha kikapcsolódni, ne gondolni a problémákra máskor pedig ülj le egy nyugodt helyre és higgadtan gondolj át magadban minden problémát.

Ennél jobbat nem tudok sajnos.

Nekem már nincs suli, van helyette munkahelyi gond, családi probléma, pénzügyi nehézségek stb. Ez rengeteg így belül, szóval jót tenne neked ha helyre tudnád ezeket magadban tenni mert később nagy hasznát vennéd.

A "hiányzik belőlem ez a funkció" részt pedig gyorsan letesztelheted.

Vannak érzéseid? Mármint érzel bármit is? Szerelmet, dühöt, kötődést, szeretetet stb. Ha igen nincs baj.

Ez után az empátiát érdemes még nézni, hogy pl. tudsz-e sajnálni egy beteg állatot vagy egy embert vagy hasonló.

Ha alapvetően képes vagy érezni csak a sírás nem megy vagy kifelé nem tudod mutatni az érzelmeket akkor nincs gond. Ez még változhat, de vannak ilyen emberek.

2010. jún. 10. 03:13
 3/3 anonim ***** válasza:

szia!

Én sem tudok sírni saját erőből, de fordult már elő, mert nagyon empatikus vagyok fiú létemre, ami annyit jelent, hogy képes vagyok átvenni a mellettem álló érzelmi állapotát, de az nem az enyém. Bennem nincs semmi feszültség, én nekem soha nem kellett senkivel megbeszéljek semmit, sőt mindig én voltam a "lelki szemetesláda". Nekem szükségem sincs sírásra, minek? Szerintem ez előny. És nekem van valami még a birtokomban(egy könyv), ami miatt érthetővé vált számomra, többek közt, ez a kérdés is. Ha nem megy a sírás ne eröltesd...felesleges. Vagy tényleg úgy érzed van benned feszültség? Én nem hiszem. És úgy gondolom, belőled nem hiányzik ez a funkció, csupán kinőtted, csak még nem tudsz róla. Ez persze nem biztos, csak magamból indulok ki.

üdv

25/F

2010. jún. 13. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!