Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tennél ha az életed...

Mit tennél ha az életed egyszerre mindenféle téren összeomlana?

Figyelt kérdés

Házasságod romokban, elvesztetted a munkád, nem találsz másikat, nincs pénzed, lelkileg teljesen kikészültél.

Hogy lehet ebből felállni?Személyes tanácsokat is szeretnék, akinek sikerült, és hogyan?

2018. febr. 24. 09:17
 1/10 anonim válasza:
100%

Én elváltam. Majd összejöttem egy férfival, akibe szerelmes voltam, és aki messze lakott tőlem. Eldöntöttük, hogy összeköltözünk, és pont találtam is ott munkát. A házasságomból kilépni jó döntés volt, ideköltözni is. De most megint kezd minden összeomlani: a munkahelyem rossz, épp most pályáztam egy álommunkára itt, esélyes voltam, mégsem kellek. A munkahelyemen nem bírom ki. Elköltöztünk egy házba albérletbe, amit meg szeretnék venni. Ha felmondok a munkahelyemen, nem tudom megvenni. Nem lesz hol laknom. A barátomnak nem volt önálló élettere, az anyukájával lakott. Most pedig a legrosszabb, hogy rájöttem, hogy valami hiányzik ebből a kapcsolatból is, és ki kell lépnem belőle, nem várhatom meg, amíg teljesen elromlik. Ami azt jelenti, hogy se munkám, se lakhatásom, se párkapcsolatom, se családom, és itt senkit sem ismerek.

Egy tanárom a középiskolában azt mondta, hogy úgy igyekezzünk élni, hogy legalább egy területe az életünknek mindig rendben legyen. Nem tudom a rombolást melyik területtel kezdjem, és ha egyszerre omlik, kijutok-e a romok alól. Egyszer már kijutottam.

2018. febr. 24. 09:37
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Keresnék valami külföldi melót.
2018. febr. 24. 09:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Először is kapd össze magad, és találj munkát. Erre koncentrálj. Ekkor már lesz pénzed. Meg javul az önbecsülésed. Ekkor vizsgáld meg, hogy javítható-e a párkapcsolat vagy sem. Ha nem segített a másik a talpra állásban, akkor lépj ki belőle, van pénzed, elköltözhetsz. És kereshetsz másik kapcsolatot. Vagy tartasz ebben egy ks szünetet amíg rendbe jössz...
2018. febr. 24. 09:45
 4/10 anonim válasza:
69%

Én ebben otthonsosan mozgok , velem fordult elö ez , es azelött egg nyugodt gyerekkorom volt , azutan kulföldre hazasodtam es az eletem a mozgó homokhoz hasonló lett , aztan minden rám borult annyi rossz törtent massal 10 élet alatt nem törtenik ennyi .

Igazsagtalan az élet ennyi.

Lehetett volna több szerencsém.

Mit lehet tenni ? Sminkelj , mosolyogj , elj ugy mintha mi se törtent volna , menj szolizni . Tudom h abszurdnak hangzik , de ez a legjobb megoldas h ne veszitsd el magad örökre es megörizz egy viszonylag normalis ábrázatot , ahol még emberek közesorolnak , nem irnak le áldozatnak, gondolom te se akarod ezt .

Ha elhagyod magad , szinte lehetetlen a visszamászás az életbe, es az az egy dolog ami rendben lehet , legyen önmagad.

Nincs mit mást tenni

2018. febr. 24. 09:55
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
2-es, megvan, hogy "nincs pénzed"? Pucér seggel te nem mész ki az is biztos :D
2018. febr. 24. 09:57
 6/10 anonim válasza:

Bátyám menyasszonya autóbalesetben halt meg 1 éve. Bátyám összeomlott, hozzáköltöztem, hogy segítsek neki. Szinte minden szobában volt valami ami emlékeztette a menyasszonyára. Ha nem otthon volt akkor dolgozott, napi 16 órákat is akár, enni nem evett. Barátaival eljárt néha kikapcsolódni, de hamar haza is jött. Egyszer a sógorával beszélgetett a menyasszonyáról. Rájött, hogy kesereghet itt élete végéig, nem jön vissza. Most már annyival jobb a helyzet, hogy eszik legalább, és nem látszik rajta az, hogy mennyire lenne depressziós. Nehéz leírni, hogy mennyire szerették egymást, ezt látni kellett volna.

Úgy állt helyre, hogy olyanokkal beszélt akikhez közel állt a menyasszonya (bátyjával és unokahúgával). 24 éves volt, bátyám idén lesz 28.

2018. febr. 24. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ebben az esetben is igaz, hogy rakásra sz...k a kutya:(
2018. febr. 24. 10:22
 8/10 A kérdező kommentje:

Próbálok munkát találni, de olyan rossz lelkiállapotban vagyok, hogy még egy normális önéletrajzot sem tudok megírni.Ha pedig mégis valahova hívnának, felvételi elbeszélgetésre, látnák rajtam, hogy kivagyok idegileg.

Ötletek jönnének, mit kéne csinálnom hogy talpra álljak, meg hogy ne engedjem el magam, de képtelen vagyok megvalósítani, mert se pénz, se önbecsülés, semmi.Nem tudom hol és hogyan fogjak hozzá, hogy ne taszítsam magam még lejjebb, ahol már nem akarok tovább élni.

2018. febr. 24. 10:54
 9/10 anonim válasza:

Ez az, hogy a rossz lelkiállapot a lefele vezetö spirál , es igaz , h más meglátja , érzékeli . 22 es csapdaja ami szamomra is kihivas hogy ha jól lennék megkapnék dolgokat de ahhoz h jol kéne legyek stb

Ez maga a pokol . Aztan az emberek is kezdenekeltávolodni töled stb en azt mondom h döntsd el h jól fogod érezni magad , igenis csak azértis . Nincs mas megoldás

2018. febr. 24. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:
A második válaszod miatt, akkor azt mondom, hogy magaddal, és magadban kellene kezdened. Megpróbálni pozitívan gondolkozni, hinni és bízni magadban és abban hogy jobb lesz. Tényleg sokszor a rossz helyzetek azért jók, mert segítenek továbblépni, valami jobb felé. Ne az egész romhalmazra koncentrálj, és arra amiben vagy, hanem képzeld el, hogy mit szeretnél elérni, milyen életet, és az első kis lépésekkel indulj el affelé. Pl. ha a kapcsolat a legrosszabb akkor abból el vagy önmagaddal megtenni azokat a külső dolgokat amitől pozitívabb az önértékelésed, ezt te tudhatod hogy neked ez sport, tánc, smink, hajfestés vagy egy nyelvvizsga. De higgy magadban :) Készíts egy tervet magadnak A B verzióval, és ne add fel. És addig is, keress minden napokban jó dolgokat, ami aznap jó volt, apróság egy jó kávé, egy baráttal találkozás, egy séta a napsütésben.
2018. febr. 26. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!