Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség mi bajom lehet?

Segítség mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Kb 3 hónapja néha néha napján de van amikor gyakrabban belém jön egy olyan érzés hogy meg akarok halni. És utálom magam. Ilyenkor szinte mindenkit utálok és csak gondolkozok azon hogy én nem szeretek magamhoz közel engedni senkit és magamba zárkózok. Hogy engem ne szeressen senki és amikor még van a megoldás hogy mit csináljak hogy jó legyen akkor se jó mert azt látom a legjobbnak ha meghalok! 😏 Szégyelek élni mindent szégyelek! Barmire rá nézek azt az érzést kelti bennem hogy haljak meg mert én ezt szégyellem valaki mi van velem? értelmes válaszokat kérhetnék mi bajom?
2018. febr. 22. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Velem is sokszor ez van. Ateistaként nem hiszek semmilyen túlvilági életben és attól függetlenűl, hogy hogyan éled az életedet ugyan oda jutsz mint mindenki más.

Létezésed előtt sem éreztél semmit és utána sem fogsz, maximum az lehet jó motiváció, hogy az utánad következők emlékében szeretnél meg maradni, de igazán annak sincs értelme, mert te lehetsz a következő Hitler vagy Bill Gates, ha pár ezer év mulva nem is felejtenék el, hogy valaha is éltél, majd amikor az emberiség kihall és később az univerzumban minden élőlény, de igazából mindegy is.

Nekem semmivel sem lesz jobba vagy rosszabb, hogy hozzád hasonló értelmetlen élőlények létezésük során mit gondolnak rólad.

Ezért egy játéknak fogom fel az egészet. Szimplán nagyobb "pontszámot" szeretnék elérni mint a körülöttem élők. Plusz az ösztöneim nem engedik, hogy megöljem magamat, akármilyen értelmetlennek is látom az életet. Pedig viszonylag sikeres vagyok sok baráttal...

Több alakamad már nagyon nem lesz. Ha már létezel, játsz végig a "játékot" és ne add fel a felénél. Az fontosságán nem fogsz változtatni, de mi mást tehetsz?

2018. febr. 22. 18:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez lehet depresszió is, amivel érdemes orvoshoz menni.
2018. febr. 23. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!