Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csinájak? Holnap suli és...

Mit csinájak? Holnap suli és nagyon félek

Figyelt kérdés
14 éves vagyok(lány) egy gimibe járok és gyűlölöm. Nincsenek barátaim bár azt mondják, de én nem érzem kicsit sem, hogy valaki mellém állna, inkább ellenem... Tanulni sem szoktam nem látom értelmét ha úgysem értékeli senki úgyanúgy csak kihasználják a gyökér tanárok, hogy joguk van ahhoz, hogy egy életre tönkretegyenek bárkit lelkileg. Már sokat próbákoztam, hgy találjam meg az értelmét, hogy valahogy túléljem, de nem megy... Eddig olyan jó volt. Elutaztam így szünetben meg házibuliban voltam szilveszterkor önmagam lehettem stb... De így, hogy újra kezdődik ez az egész nem bírok tovább...Másra sem tudok gondolni csak, hogy holnap reggel már abban az undorító épületben kell lennem egyedül. És tehetetlem vagyok ugye, az időt nem tudom visszatekerni.. Mit tegyek? 14/L

2018. jan. 2. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:

"nem látom értelmét ha úgysem értékeli senki"

Ez kiverte nálam a biztosítékot, bár a többi is nagy butaságnak tűnik.

De ezen a mondaton erősen gondolkozz el, mert különben nagy baj lesz később.

2018. jan. 2. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Butaságokat beszélsz - azonban megértem. Én is hasonló szituációban voltam, kissé hasonlóan gondolkoztam.

Nekem sem voltak barátaim (az osztályomban, az évfolyamban volt 3), az én esetemben azért, mert krónikus betegségem volt, és a fájdalmak (és egyebek) miatt gyakran otthon kellett maradnom. Januárban talán 5 napot, ha voltam. Az osztálytársaim mindezt valamiért nagyon viccesnek találták és állandóan ezzel viccelődtek, ami nekem nagyon fájt, így befelé fordultam - onnantól pedig ténylegesen egyedül voltam. Meg aztán mindig kell valaki, akit ki lehet közösíteni, meg akit ki lehet beszélni, akiből viccet lehet csinálni. Ez már csak így megy. Hogy az én osztályomban pont én voltam, a tiédben meg te vagy, nos, balszerencse, de az élet megy tovább. Ha gondolod írhatsz, beszélhetünk erről.

HOSSZÚ! De megérné elolvasnod.

"kihasználják a gyökér tanárok, hogy joguk van ahhoz, hogy egy életre tönkretegyenek bárkit lelkileg" Ezt viszont egy az egyben bebeszéled magadnak. Szerintem ez egy kifogás, hogy ne tanulj. Én tudom, milyen az, ha egy tanár tönkretesz lelkileg - ebbe betegedtem bele, és azóta se gyógyultam ki belőle, azonban az nem úgy néz ki, hogy dogákat irat minden héten és lecs-sz titeket, ha sok a karó. A mi tanárunk minden órán ordított velünk, kétszer-háromszor is elmondta, milyen hülyék, értéktelenek és senkik vagyunk, semmit se fogunk elérni, nem fogunk tudni leérettségizni, egy híd alatt fogunk meghalni. (A kedvencem tőle, amikor helyettesített: Nem hoztuk el a kémia könyvet > nem tudunk tanulni > hülyék maradunk > megbukunk > nem tudunk majd leérettségizni > nem kapunk állást > nem lesz pénzünk > híd alá jutunk > alkoholisták leszünk > meghalunk. Konkrétan így előadta. :D) Állandóan idiótázott és parasztozott minket (és a szüleinket!!! is, akiknek a nevelését is kritizálta), olyan félelemmel ültünk ott az óráin, hogy a kérdéseire nem mertünk válaszolni (mert mi van, ha nem jót válaszolunk?), ugyanakkor féltünk nem válaszolni (mert mi van, ha senki se válaszol?). Egy kérdésre mertem válaszolni, azt is gyomorideggel, olyan halkan, hogy két sorral mögöttem már hallani se lehetett. Egy olyan dolog volt, amit kiskorom óta pontosan tudtam, de most mégis féltem kimondani. Emelt szinten tanította a biológiát egy humános osztálynak - mi ehhez hülyék voltunk, sorba szedtük az egyeseket. 12 egyesem volt közvetlenül egymás után, év végén 1,7-es átlaggal mentem épp át - hasonlóan az osztály 90%-hoz. Minden másból az átlagunk legrosszabb esetben 3, de leginkább 4-5 volt. Perceken át ordított velünk, amikor páran késtek a hó miatt - pedig az igazgató a hangosban mondta be, hogy késni fognak páran emiatt, és nézzék el nekik a tanárok. Egy másik eset, a fél osztályt későnek írta be (és persze ordított velünk), mert pár percet késtünk az óráról - annyira zuhogott, hogy patak alakult ki az iskolában, nem tudtunk eljutni az épületig, még a tanárok is ott álltak. A bizonyos tanár még az osztályfőnökünket is lekapta a tíz körméről. Nem írok semmilyen nevet, de ez mind megtörtént; megvan az esélye, hogy valaki az évfolyamomból erre rátalál valahogy, és tudni fogja, kiről beszélek.

Mindenesetre mindezt nem azért írtam le, mert panaszkodni akartam. Szimplán szeretném, ha megértenéd milyen is az, ha tényleg tönkretesz egy tanár lelkileg, és habár ez még nem a legextrémebb eset, biztos vagyok benne, hogy jóval rosszabb, mint ami ott folyik.

2018. jan. 3. 01:31
 3/4 anonim válasza:
Én is ilyen helyzetben voltam, de semmi okod kincs aggódni. Az iskola csak egy átmeneti állapot, pár év múlva mit sem fog számítani, hogy mit gondoltak rólad a gimiben. Nekem elhiheted, én átéltem. Fontos tudnod, hogy akik most bántanak pár év és a fasorban sem lesznek, mert aki ebben találja meg az élete értelmét semmire sem fogja vinni az életben. Ezt is látom jelen helyzetemben. Hidd el, a gimi annyira hamar el fog repülni, hogy észre sem veszed. Viszont ami fontos! Tanulj az én hibámból és tanulj!!! Nem azért, mert most tudod, hogy mit akarsz az élettől, most akarsz továbbtanulni. Azért ne hanyagold a sulit, mert ha majd egyszer 18, 25 vagy 40 éves korodban tanulni akarsz, megfogalmazódik benned egy cél, egy álommunka akkor NE záruljon be előtted egy ajtó sem. Ne kelljen azon bánkódnod, hogy jajj de jó lett volna, ha odafigyelek fizikán a gimiben mert akkor most lehetnék csillagász vagy akármi. A saját lehetőségeid fenntartásáért kell tanulni! Hidd el nekem, később nagyon megköszönöd ha ezt megfogadod. Ha akarsz beszélgetni erről, én nagyon szívesen elmesélem, hogy miként kezeltem a gimis próbákat, miket rontottam el és csinálnék már másképp.
2018. jan. 4. 13:10
 4/4 anonim válasza:
szedj fel egy fiút a sulidban
2018. jan. 4. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!