Az életet nyűgnek érzem, mot csináljak?
Ez egyértelműen kiégésnek (burnout) tűnik. Akkor szokott előfordulni amikor túl sok erőfeszítést tettünk és az eredményei messze elmaradnak attól ami elvárható lenne. Az utcára kinézve valójában sok embernek lehet kiégése.
Én a fősuli után voltam így. Az volt a szerencsém hogy a szüleimnek volt egy jól menő hobbigazdaságuk, ezért több évtizedig sem szorultam rá hogy állást vállaljak hanem ott vígan megéltem. És az évi 365 nap szabadságban meg tudtam valósítani a következő két idézet lényegét:
"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van."
(Bob Dylan)
"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz, amit akarsz, és nem azt, amit mondanak."
Ami megoldás lehet, az az átmeneti vagy határozatlan idejű kivonulás a társadalomból, például így:
Mert a természet normális, míg az emberi társadalmak sajnos nem mindig. Például mert vadkapitalizmust és korrupciót tart fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!