A fogadóórákon a jegyeket megmondják a szülőnek vagy csak ha rákérdeznek?
Attól függ. Legtöbbször elmondom, mert a szülő ismeretlen számomra, és az egész szituációban adja magát, hogy nekem kell beszélni, és sokszor a gyerekről se tudok mit mondani (amikor nagyobb suliban tanítottam, volt, hogy azt sem tudtam, kiről volt szó), és ilyenkor kézenfekvő volt a jegyeket kielemezni. Tehát ha ismeretlen a szülő és nem nagyon tudunk mivel nyitni, akkor a jegyeket nézzük meg.
Ha jobban ismerem a gyereket, akkor komplexebben beszélek róla (magatartás, órai munka, miben kéne változnia, fejlődnie, rontott-nem rontott stb.), a jegyekről csak általánosságban beszélek (pl. ha ront, akkor elmondom, hogy rontott, de nem sorolom fel a jegyeket, csak ha a szülő kérdezi). Bár a saját tanári noteszem mindig nálam van és azt megengedem, hogy megnézze a szülő...
A lényeg, hogy helyzet és szituációfüggő ez, de a jegyekről értesül a szülő mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!