Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan dönthetném el mit...

Hogyan dönthetném el mit szeretnék csinálnia jövőben?

Figyelt kérdés
3 hét alatt 7 dolog is az eszembe jutott de mindegyik csak ilyen fellángolás volt. Nem tudom mikor jön az igazi

2017. nov. 6. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt válaszd szerintem, ami leginkább kapcsolódik a legkedvesebb tevékenységeidhez.
2017. nov. 6. 17:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ csak kicsit be vagyok parázva mert 1 hónap múlva le kell adni a papírokat hogy hova akarok felvételézni és ha rosszul választok akkor elronthatom az egész életem
2017. nov. 6. 17:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam mondani: ha már dolgozni kell a fizetésért, csinálj olyat, amit szeretsz (érteszt hozzá, van kedved hozzá, stb).

Tudom, keveseknek adatik meg, de azért meg kell gondolni: 30-40 évig fogsz dolgozni. Ha most útálsz valamit, mi lesz később?

2017. nov. 6. 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Dehogy rontod el, később is lehet még pályát módosítani. Persze ha orvos vagy pilóta akarsz lenni, akkor azt most kell eldönteni.
2017. nov. 6. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Én tizenx évesen úgy álltam hozzá, hogy olyan végzettséget szeretnék, amivel később lesz munkám, és jó fizetésem.

Ha az alapján döntöttem volna, hogy mi érdekel akkor mentem volna kommunikáció, marketing, magyar, vagy valami hasonló szakra. De tudtam hogy mindenki ezekre a szakokra felvételizik.

Így azt választottam, amiről úgy gondoltam hogy majd 4-5 év múlva nem lesz gondom az elhelyezkedéssel. Így mentem mérnöki szakra. Nagyon megküzdöttem a diplomáért (fizika, kémia, anyagszerkezet, matek, stb), de megszereztem. A szakmámon belül sikerült olyan pozíciót találnom, ami érdekel, szeretem, jól keresek vele.

Azt nem írtad le hogy mi volt az a 7 dolog, ami eszedbe jutott. Én a helyedben mindenképp olyat választanék, ami nem annyira népszerű. Ha rosszul választasz, akkor fél év - 1 év alatt úgyis rájössz majd hogy nem tetszik amit tanulsz. Akkor még tudsz váltani.

2017. nov. 6. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!