Kinek van még elege abból, hogy sokan mások elvárásai alapján élik az életüket?
Kezdve a sok "Ciki/Mennyire gáz ha..." kérdésektől.
Miért kell ennyire másoktól függni emberek? Olyanoktól, akiknek semmi köze a TE életedhez. Akiket nem is érdekel valójában. Talán még boldog sem emberek lenni, mert fél, hogy más emberek mit szólnak. Egyáltalán miért kell mások elvárásainak megfelelni? Nem lenne egyszerűbb, ha mernél élni, a saját magadnak támasztott követelményeknek megfelelően, esetleg azt csinálni, amit tényleg szeretnél? Szóval egyszerűen csak a szívedre hallgatni. Tenni amit szeretnél.Annyi ilyen kérdés is van.
Az élet rövid, és így élni boldogan nem lehet szerintem. Én már nem így élek, és nem érdekelnek az emberek. pedig szeretem az embereket. Csupán nem érdekel ha az ő véleményük szemben áll az enyémmel-de ettől még tiszteletben tartom.
hát hallod engem is irritál.
utálom,hogy a legtöbb ember ilyen..
én is megyek a fejem után és úgy cselekszek,ahogy nekem jó ;D ha tetszik az embereknek,ha nem.
Nekem is elegem van abból,hogy mindenkinek baja van velem,ha nem nyalon a s_ggét!ch..szánalmas emberek vannak.Köztük bevallom,hogy én is ott vagyok.:/
És igazad van.Ezentúl próbálok saját magamnak megfelelni!:D
Kérdező, teljes mértékben egyetértek veled és mintha csak én írtam volna!
Emellett agyf.szt kapok a sok "ciki ez a felső? de már megvettem xmillió forintért!" vagy a "rövidre vágtam a hosszú hajam, nagyon gáz?" jellegű kérdésektől.
Egyrészt sok esetben már mindegy, hiszen nem lehet visszacsinálni. Másfelől pedig ha neki az tetszik akkor nem kellene megváltoztatnia az ízlését a nép miatt.
Értelmes ember egyébként is tisztában van vele, hogy a legtöbb dolog megosztja az embereket, van aki szerint rendben van más szerint pedig egyáltalán nem.
Én ezért nem is kérek már véleményt soha senkitől. Megerősítésre nincs igazán szükségem ha pedig ellent mond azzal nem megyek semmire.
(Off. Bocs, hogy nem kérdésként írom ki de te ár érted az alaphelyzetet, gondoltam te tudnál jó tanácsot adni.
Az az egy problémám van, hogy szüleim bár fiatalosak és nem konzervatívok inkább úgy vannak vele, hogy egyes dolgokat azért mégse. Emiatt sokszor szembe kerülök velük, és végül a legtöbbször el kell vetnem az én saját ötletemet, mert különben rágják a fülem. Gondolok itt öltözködésre stb. Mert én kicsit más vagyok, mint az átlag és nem vagyok tucatember.
Szerinted ezt hogyan lehet kezelni? Mert a többi része rendben, de szüleimet hogy győzzem meg, hogy váltsanak? Mert így sokszor nem vagyok boldog, vissza kell magam fognom, hogy megfeleljek bizonyos elvárásoknak amik ellenkeznek az alapvető elveimmel.)
Bocs, hogy hosszú lett és ha gondolod nyugodtan hagyd figyelmen kívül a kérdésemet, pofátlanság volt ide beírni.
Csak gondoltam te pont jól látod a dolgokat, ha valaki akkor te megértenéd.
Szép hétvégét.
Röviden, azt nem tudom hogy fogadtassam el szüleimmel ezt az életszemléletet, hogy ne akarjunk másoknak megfelelni.
Mert ők úgy vannak vele, hogy "azért ezt nagyon megbámulnák, talán mégse kéne..." Annyira őket sem érdekli az emberek véleménye, de azért eléggé bátortalanok tudnak lenni néha.
Nekem pedig ez rossz, hogy nem lehetek önmagam.
(Nem nagy dolgokra kell amúgy gondolni, szóval ízléses és elfogadható, határokon belül van minden. Csak nem a legmegszokottabb.)
Szülők: nehéz ügy. Talán mond el nekik is, hogy érzel. Hogy te saját magadnak szeretnél 1. sorban megfelelni, és te nem úgy érzed jól magad, hogy a többi ember szerint kellene öltözködni, ahogy tucatemberek teszik, és ahogy nem lehetsz önmagad. Az pedig nem jó senkinek, ha nem érzed jól magad a bőrödben. Amúgy se lehet mindenkinek megfelelni, légy csak önmagad. Ez így jó.
HA pl külföldön is szétnéz az ember, a németek is úgy öltözködnek,és azt vesznek fel, ahogy és amit csak szeretnének, nem törődnek mások véleményével. Ugyanez igaz az angolokra, mikor kint voltam, igaz volt ami számomra is érdekes volt vagy nem megfelelő, de nem érdekelt túlzottan. Úgyis lesz mindig olyan, ami másoknak nem tetszik, ha mindig mások szerint kellene minden csinálni, megőrülnénk. :)
Nem tudom, próbáld az érveiddel rávilágítani őket, hogy nem biztos, hogy az a jó, amit a többség tesz.
Köszönöm szépen a hasznos választ.
Milyen vicces már ezt így beírni, amikor te írtál ki kérdést... :))
Igen, külföldön valóban nem igazán érdekli az embereket ki mit vesz fel, ott lazábbak az emberek valószínűleg.
Más az egész életfelfogásuk.
Köszönöm a tanácsod, megpróbálok majd valamit kezdeni a szüleimmel.
Már voltak beszélgetések mondtam, hogy ez nekem így rosszul esik, de nem igazán fogták fel.
Képeket is mutattam nekik az interneten, hogy lássák mások még nálam is cifrábbak :D :)
Nálunk nem a piercing és hasonló a probléma, hanem az, hogy én valahogy nem szeretek nőiesen öltözködni és inkább fiús a stílusom.
Amivel összességében semmi baj nem lenne, a legtöbb embernek tetszik - legalábbis azt mondták.
Csak rossz, hogy pont a szüleim rántanak vissza abba a világba, amiből én ki akarok törni.
Na de nem siránkozok tovább. Majd csak sikerül most már megoldani a problémát.
Sziasztok :)
Az egyik külföldön megismert barátnőm is kitűnt: piercing volt a nyelvébe, szemöldökébe, asszem orrába is, emellett hosszú szőke haja van, és a fél szemét eltakarja az oldalfufruja. De annyira vidám természet és tényleg jól érzi magát, és öltözködésben is van egy stílusa. :)
Egyik barátnőm is egyébként olyan, hogy neki sportos a stílusa. Nem is látni rajta magassarkút, 19 éves és mindig sportosan öltözködik, pont mondta h egyik o.társa beszólt, h miért nem öltözködik nőiesen. Meg is mondta, h ebben érzi jól magát, ha nem szereti a magassarkút, nem is fogja felvenni, meg fáj is benne a lába.
Nem vagyunk egyformák, és nem is kell annak lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!