Mióta ennyire uralja az internet és a "minden elérhető online" a világot, ti is kevesebbet olvastok, mint régen?
Nos, igen.
Gyermekkoromban nagyon sokszor napi egy könyvet olvastam el. Manapság újra rengeteg irodalmi művet olvasok, de jobbára a Neten. Azért könyvet is, de tényleg sokkal kevesebbet. Viszont Net nélkül is visszaesett volna, ebben biztos vagyok, egészen más viszonylag gondtalan gyermeknek lenni, aki ráesik a könyvtár sci-fi szekciójára, főleg nyáron, de máskor is...
Újabban nehezen alszom el és sokszor olvasok az ágyban, ez sokat javított a papírkönyvfogyasztásomon :). Igaz, nehéz letennem őket, de egy ponton azért elalszom, ha elég késő van.
Ha nem is olvastam, tudtam, hogy a papírkönyv a legjobb. Egészen más. A szememnek is jobb s ugye, más a látvány, érezzük a könyv illatát, fogjuk a kezünkkel... Talán nem kell magyaráznom. Mindig mélységesen tiszteltem a könyveket, nem is tudom, milyen lehet sokezer könyv nélkül lakni valahol. Jellemző, hogy amikor az örökségem mozdíthatóbb részének egy töredékét apródonkint motorral kellett elhoznom sokszáz km-ről, az egyszem dobozt régi könyvekkel pakoltam tele, kb. minden alkalommal. Így sem maradt sok a kb. 10 ezer kötetből, de a kedvenceimet elhoztam. Mégis mit hozzak el a novemberi esőben? Nyilván még egy kupac ócska könyvet (bár én gyermekkorom darabkáinak tekintem őket) :D Nem vagyok normális, de nem baj.
Igen. Amíg nem kötötték be nálunk az internetet, faltam a könyveket, azóta szinte egyet se vettem a kezembe, és ez kb. 10 éve tart.
Próbálkoztam vele, de egyszerűen lassú és monoton a neten való ide-oda ugráláshoz képest. Filmet ugyanezért alig tudok nézni, képtelen vagyok 10-20-30 percnél egyhuzamban tovább nézni valamit.
Koszi,mindegyik nagyon erdekes! En is azt erzem,h gyerekkoromban tobbet olvastam sokkal,es bizony konnyebb is volt... a konyv illata nagyon fontos. Es nekem is kb. 10 eve valtozott meg ez az egesz. Most is probalkozom olvasni,es mikor tul tudok lendulni ezen a lassu,nem eleg az inger reszen,akkor rajovok,h milyen jo. De bizony nagyon nehez ravenni magam manapsag. Lustasagra vagyunk szoktatva. Eloszor csak otthon volt gep es net,de ugye ezzel a mobilnet temaval,mar utazaskor is nehez a konyvet valasztani :/ Becsulom,aki meg kepes ra.
Egyebkent ez tipusfuggo sztem. Nekem a konyvnel is elkalandozik a figyelmem,de aztan visszaugrok. Nem azert,mert nem erdekes,hanem nalam mindig tobb szal fut egyszerre.
Elso, ez a motorral egy dobozban csak konyvek nagyon tetszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!