Mi van velem? (NEM kamu)
Oran ulok amikor az egyik osztalytarsamat elvittek az igazgatohoz.
Nagyon furcsa erzes fogott el,olyan volt mintha ezt mar egyszer ateltem volna,es csak visszatekertek az idoben,ugy ereztem magam mintha nem is lennek a teremben csak kivulallokent neznem az egeszet.
Mostanaban egyre gyakrabbam van ilyen hogy elfog a de ja vu erzes mintha mar megtortent volna velem es nagyon furan erzem magam tole.
Mi a velemyenetek? Kerlek csak normalis valaszokat irjatok!
Van egy elvont, nem bizonyított elméletem, miszerint a lélek vagy a szellem, kinek hogy jobb, egy, a térnél magasabb kiterjedésű dimenzióban létezik. Mondanám, hogy az idő a 4. dimenzió, de teljesen erről sem vagyok meggyőződve, mégha sokan így is tartják. Na szóval ahogy a párhuzamos síkok végtelen sorozata alkotja a teret, úgy a párhuzamnos terek végtelen sorozata adja a tér időbeli mozgását. Ebben az az érdekes, hogy az élő szervezetek érzékelik a tér időbeli változását, de egyszerre mindig csak egy térben lehetnek jelen, a jelen pillanatban. A múltbeli tér állapotát a memória tárolhatja, de újra át nem élheti. (Mondjuk ennek ellentétére is írhatok példát, pl. a hipnózis során a szellemet visszavezetik egy tetszőleges térbe az időben, ahol a szellem a már megtörtént dolgokat újra frissen átélheti - ehhez inkább a pszichológusok/pszichiáterek tudnának hozzászólni).
Hogy még izgalmasabb legyen, folytatnám ott, hogy a fizikális világban nem igazán vagyunk képesek az időutazásra (aki már tud rá példát, az jelezze). A fizikai testben aktív szellem (a jelenre értem) mindig csak egy térben képes létezni egyszerre, miközben a múltat fel-feljegyzi az agy memóriájában. Ennek a 3D-2D hasonlata legyen mondjuk egy felülnézetes labirintusjáték, ahol a főhős benne van a labirintusban. Ő nem látja felülről, a síkban létezik, csak a falakat látja előtte, mögötte, jobbra meg balra. Ő csak sétál, próbálkozik, keresi a kiutat, közben memorizálja a már megtett utat - emlékszik rá melyik irány volt előzőleg zsákutca. Felőlem még Ariadné fonalát is használhatja. Viszont mi, vagy én, aki felülről látom a labirintust, hamar ki tudom matekozni, hogy merre is van a kijárat. Mert látom az egész labirintust. Ha pedig még irányítani is tudom ezt a főhőst, akkor könnyen kivezetem a labirintusból. Vissza a 4D-3D-re: Az élőszervezetek a főhősök, a labirintus a tér (3D) egy időpillanatban, a lélek/szellem pedig az, aki az összes párhuzamos teret látja minden időpillanatban "felülről", és szükség esetén segíségére lehet a térben rekedt élőlényeknek (megérzés, Dejavu, rossz előérzet, jó előérzet kinek hogy tetszik).
Kb. ez minden. Az, hogy ez az elmélet mennyire helytálló a valóságban, azt én nem tudom megmondani. Elgondolkodni el lehet akármin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!