Mióta BKV ellenőr vagyok sokszor (főleg a buszon, buszmegállóban) elkerülnek engem az emberek. Mitől lehet ez?
Ösztön. Ősi, természetes reakció, hogy az ember fél a veszélytől. És ez annyira mély, hogy akkor is aktiválódik, ha nincs mitől tartani.
Az ember bérlettel a zsebében sem szereti, ha vágzálják. És - bár mostanság arányaiban talán kevesebb - sok tapló ellenőr van, aki nem érti meg, hogy ő egy szolgáltató embere, s nem Guantánamó kihelyezett képviselője.
Egy idő után felvesztek egy külső megjelenést, amely alapján akkor is sejteni lehet, hogy ellenőr vagy, ha sem karszalag, sem igazolvány nem látszik.
Olyan ez, mint a vasúti kalauzoknál a sajátos járás, ami a piacon, krumplivásárlásnál is megmarad.
"Egy idő után felvesztek egy külső megjelenést, amely alapján akkor is sejteni lehet, hogy ellenőr vagy, ha sem karszalag, sem igazolvány nem látszik."
Én már látásból viszonylag ismerem az ellenőröket nálunk, de aki nem ismeri őket, az meg nem mondaná, hogy ellenőrök. :)
Ismeretlen emberek. Mit kellene tegyenek a megállókban?
Egymást is elkerülik.
Normális vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!