Van ennek tudományos neve?
Úgy általában kényszernek, illetve kényszerbetegségnek hívják ezt, azon belül kényszercselekedetnek. Betegségnek akkor hívható, ha a kényszeres cselekvés meg nem tétele szorongást vált ki, vagy más módon rontja az életminőségedet. Ebben az esetben léteznek terápiák ennek a leküzdésére.
De amúgy is érdemes megszabadulni tőle. Erre jó trenírozás, ha szándékosan állítod a hangerőt 37-re. Vagy csukott szemmel állítod be a hangerőt olyanra, ami pont megfelelő, és nem nézed meg, hogy pontosan milyen értékre is állítottad.
Hogy konkrétan van-e az egész számokhoz való vonzódás kényszerének, azt nem tudom, de kényszerekből annyi fajta van, hogy felesleges is mindet elnevezni.
Van. Kényszerbetegség vagy OCD. Igazából akkor kezelendő, ha már olyan szinten ez köti le a mindennapjaidat, hogy megnehezíti az életedet, a munkába járást stb.
Nekem is rengeteg ilyen tünetem van, bár más miatt (ASD) de a kérdést olvasva felnevettem, mert anyám engem is Monknak hív. Bár szerintem a kendő miatt, ugyanis nem tűröm ha nedves vagy kajás a kezem, ezért állandóan ott kell lennie egy kendőnek. :D
Én amúgy a négyzetszámokat és a 9-re végződőeket szeretem, de a hangszórók, ilyesmik mindig 2 egyforma számra vannak beállítva (44,55,66). A kulcsot is vagy 2x vagy 4x fordítom rá, 3x soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!