Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az olyan ember (nemtől,...

Az olyan ember (nemtől, kortól függetlenül) aki? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát, az olyan ember aki, kortól és nemtől függetlenül eltekintve, egy gonosz, rossz ember. Aki egy elmebeteg és másoknak akar rosszat, azért mert egykor ő is szenvedett azok miatt akik bántották őt, és semmi értelmét nem látja az életének, de bosszút akarna állni, vissza akarja adni azt amit kapott éveken át, másoknak csak sokkal durvábban , erkölcstelenebben, mert az évek során elmebeteg lett, bántja magát, de közben másokat is bántani akar ezzel bosszút állva, bűnösökön , ártatlanokon...

Az ilyen ember inkább ölje meg saját magát, mások helyett. Mert úgy ugyebár, senki sem szenvedhet miatta. Akkor ebben az esetben az öngyilkosság elfogadott, valamint támogatott? Jól gondolom?

NEM rólam van szó, ez csupán FIKTÍV!

Kifejtett válaszaitokat köszönöm!

2016. nov. 16. 17:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy szétszórt lett a történet, csak hirtelen gyorsan akartam leírni xd
2016. nov. 16. 17:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azokban látom a hibát akik ilyenné tették az illetőt. És ilyen esetben szerintem joga VAN bántani másokat. Miért ne? A többi ember tette ilyenné ;)
2016. nov. 16. 18:13
 3/9 2*Sü ***** válasza:
100%

Hamis dilemmával kínáltál meg minket. Te két alternatívát kínálsz fel:

1. Éljen egy ember, aki gonosz, másokat bánt, a tevékenysége, léte káros a társadalomra és önmagára nézve.

2. Legyen öngyilkos.

De van alternatíva: Az ilyen menjen el pszichológushoz, vagy a társadalom kényszerítse rá ezt, ha szükséges. Dolgozza fel az őt ért sérelmeket, változzon, formálódjon a világképe, értékrendje és legyen belőle egy normális ember.

Már ha ez lehetséges. Ha nem, az illető nem pusztán a múlt sérelmei miatt ilyen, hanem klinikailag pszichopata, akkor meg találja meg azt az elfoglaltságot, ahol az érzéketlenség, a romboló hajlam kimondottan előny. (Pl. menjen el boncnoknak, hentesnek, stb…)

Mivel van pozitív alternatíva, így az öngyilkosság a magam részéről nem elfogadható és nem támogatandó. Márpedig mindig van lehetőség egy pozitív alternatívára. Persze ez az én ítéletem valamiről, amihez tulajdonképpen igen lazán van csak közöm. Megint más kérdés hogy a társadalom, a törvények hogyan álljanak hozzá egy ilyen esethez. (Az öngyilkosság nem ütközik törvénybe, mert igencsak nehéz lenne mellé szankciót rendelni, márpedig a jogi törvények mindig eset→szankció mentén működnek. Nem szabad jogsi nélkül autót vezetni. A törvény ilyet nem ír. Olyat ír, hogy aki ezt teszi, az x forintos bírságot köteles fizetni.) A társadalom tagjainak az erkölcsi normái meg az öngyilkosság kérdéskörében eléggé eltérőek, mint ahogy például az eutanázia, abortusz, halálbüntetés kérdésében is.

2016. nov. 16. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a bunosok megbuntetese az elfogadott, ki kell egyenliteni a szamlat a vilaggal.
2016. nov. 16. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:
És akik ilyenné tették? :D Ők is ilyenek voltak de őket senki nem veszi elő őket hogy még is miért rontották el más ember életét. Persze azért legyen valaki öngyi mert mások tönkre tették?
2016. nov. 16. 18:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Bántsa azokat, akik őt bántották. Ennyi.

Ha ártatlanokat bánt, akkor kapjon még több bántást.

2016. nov. 16. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
#2: NINCSEN joga ártatlan embereket bántani!
2016. nov. 17. 08:54
 8/9 anonim ***** válasza:

"Én inkább azokban látom a hibát akik ilyenné tették az illetőt. És ilyen esetben szerintem joga VAN bántani másokat. Miért ne?"

Azért, mert az ilyen emberek többsége HÜLYE!! És azoknak adják vissza, akik nem is ártottak nekik! És miért? Hát nem tudom, és sajnos ők maguk se! Az igazi bűnösöket gyáván futni hagyják, az ártatlanokat meg kínozzák! Ez esetben pedig jobb, ha inkább nem bántanak senkit!

2016. nov. 17. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Engem is bántottak már, de eszembe sem jutna olyannak visszaadni, aki soha nem bánt senkit! Annak adom vissza, aki velem is szemétkedik, ez így korrekt, egy életrevaló ember így csinálja!
2016. nov. 17. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!