Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 1 eve vagyok munkanelkuli ez...

1 eve vagyok munkanelkuli ez ido alatt semmit nem fejlodtem tanultam. Ennyi idő eleg lett volna valami piackepes szakmahoz amivel munkat is talalnek?

Figyelt kérdés
sajnos most jottem ra ezt is jol eltoltam. az elmult 1 evnek se volt semmi ertelme max annyi hogy itthon lehettem ami jo mert en csak itthon szeretek lenni a vilagon nincs olyan hely ahova szivesen mennek. legalabb volt egy nyugodt evem. viszont ami bant hogy semmit nem fejlodtem semmit nem tanultam a betegsegembol se sikerult kigyogyulni pedig jartam orvosnal is, es ugy megtetszett ez az itthoni elet hogy mar szabalyosan rettegek hogy munkahelyre kell majd jarnom. mar megmondom oszinten az ongyilkossagot latom egyetlen megoldasnak mert en nem birok ugy elni hogy mindennap menjek munkaba es meg nagyon fiatal vagyok de akkor se latok mas megoldast. mit gondolsz? F

2016. szept. 16. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Online vállalkozás. Annyit lehetsz otthon, amennyit akarsz.
2016. szept. 16. 13:17
 2/4 A kérdező kommentje:
azert ahhoz hogy ez mukodjon kene egy jo otlet nemi penz ész egy jo nagy adag szerencse is sajna nekem egyik sincs
2016. szept. 16. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Az teljesen természetes, hogy egy év otthon tartózkodás után félsz, hogy el kell majd járnod otthonról. Én még csak pár hónapja vagyok munkanélküli, ezt az időt végigtanultam, de például a tömegközlekedésen már rosszul vagyok, és egyre nehezebben viselem, ha sok ember van körülöttem. Ezt viszont apránként le lehet küzdeni.

A depressziós ember mindig a végsőkig magára fókuszál. Nem lát mást. Nem érez mást, nem érinti meg más, csak saját maga, és ebbe belegubózik. Találj módot arra, hogy nyiss kifelé. Tegyél egy-egy rövid sétát naponta. Menj el könyvtárba. Keress rá arra, milyen távmunkákat, milyen otthoni munkákat lehet végezni. Esetleg keress rá egy-egy rövidebb tanfolyamra, ami nem túl megerőltető ennyi otthon lét után, és esetleg elirányítana valamerre, segítene belekóstolni egy szakmába, pl. programozás alapjai vagy valami hasonló.

Nem vagyok a helyzetedben, és nem ismerek minden körülményt, de nehéz megállni, hogy ne ítélkezzek fölötted, akkor is, ha nincs hozzá jogom. De innen úgy tűnik, hogy valami olyasmitől rettegsz, amit még meg se próbáltál. Hát rohadt könnyű az ismeretlentől félni, azt elárulom. Ha megpróbálod, ha elhelyezkedsz valahol, egy idő után az égvilágon semmi félelmetes nem lesz benne. Az otthon töltött idő elúszik. Számolatlanul telnek az órák, a napok, a hetek. És nincs értelme az egésznek, megfoghatatlan, csak úgy elsuhan az ember mellett. A munkával töltött idő értelmet ad az egésznek. Erőre kapsz tőle. Sikerélményeket, önbizalmat, energiát nyersz belőle.

Olvass Viktor E. Frankl-t és Feldmár Andrást. Az ember felelős a saját életéért, és úgy látom, Te nem hazudsz magadnak, szembe akarsz nézni azzal a helyzettel, amiben vagy, és ez az első és legfontosabb lépés. Légy bátor és élj! Igazán élj. Minden sejteddel. Ne vegetálj.

2016. szept. 16. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Bő 10 hónap után tudtam újra elhelyezkedni, nagyon féltem az első naptól, de felesleges volt, pár nap alatt visszaszoktam, teljesen természetes, hogy reggel elindulok, szerencsére a munkatársak is normálisak.
2016. szept. 17. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!