Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehetne az önbizalmamat...

Hogyan lehetne az önbizalmamat meghozni?!?

Figyelt kérdés

Egy nullának érzem magam. Pedig nem kellene, Nők százai vágynak arra ami nekem megadatott (Többéves komoly kapcsolat, szép arc, jó alak, intelligencia, báj...)s mégis úgy érzem, hogy nem vagyok jó/nem tudok megfelelni a környezetemnek/, vagyis csak azt tapasztalom, hogy az üresfejű, festett rib@ncok bármit elérhetnek a visítozásaikkal és azzal,hogy szétteszik a lábaikat.

Megbotránkozok azon, hogy ennyi a "mai nő": értéktelen, (játssza) a butát, nyávog, a beszédstílus: pl.: köszcsi, pusszcsi sze../szeretlek/, és bárkinek odaadja magát... Hova tűnt a méltóság!?! A tartás?!? Az érték?! Milyen világot élünk?!?!

Úgy érzem, hogy én ebben a "világban"/környezetben nem találom a helyem...

Tudatosítanom kellene magamban, hogy én TÖBB vagyok, ÉRTÉKES...

De nem megy... Hogyan csináljam?!

2010. ápr. 19. 16:50
 1/6 anonim válasza:
azt nem tudom,hogy csináld de azt írtad le amit érzek.nálam ez a szülés után jött ki.nem, vagyok szép semmi nem jó amit csinálok és stb... ha kaptál választ nekem is nagyon jól jönne.
2010. ápr. 19. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindenki különlegesnek tartja magát. Úgy érzed, nem úgy érzed a fájdalmakat, a szeretet mint más. Különlegesnek tartod magad, mert nem érzed amit más érez. De minden fájdalmat ugyanúgy érez mindenki! Tudom hogy nem ezt kérdezted, de ez az alapja! Mindenki másmilyen, de emberként ugyanolyan. Mivel Istentől vagyunk, és ugyanaz a fajunk, ezért van köztünk kapcsolat! Ha valaki szerencsés az nem azt jelenti hogy ő több, és értékesebb. Egyszerűen neki ilyen az élet! Azért érzed hogy nem találod a helyed, mert aint írtam mindneki másmilyen! Mindenki máshogy illeszkedik be a környezetébe. Csak add magad, úgy ahogy más! csak ez számít! Sok szerencsét ;)
2010. ápr. 19. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést eddig 12x válaszoltam meg és csak egy hete nézegetem aktívan a Gyakori kérdéseket... Tehát...

"Hogyan lehetne az önbizalmamat meghozni?!?" Meghozni sehogy, azt nem a télapó hozza puttonyban 6-án... VALÓDI önbizalmat KIALAKÍTANI magadban pedig úgy lehet, hogy racionális és emócionális szempontból az ember mindig olyan próbatételbe és megmérettetésbe ugrik bele, amitől iszonyúan fél!!! Abból lesz az önbizalom. Tehát konfrontálódni kell a félelmeiddel, és nem szabad hagynod hogy azok legyőzzenek! Ez így marha egyszerűen hangzik, de a valóságban ez egy mindennapos kemény meló...

2010. ápr. 19. 17:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

helló, szerintem te nem önbizalmat akarsz szerezni, inkább csak el vagy veszve, aki nem érti mi ez ami folyik ebben a romlott "világban".

írod, hogy többnek és értékesebbnek tartod magad az általad leírt képmutatóknál. hogy érted ezt? mitől vagy több? miben? ezeket fontos lenne tudnod, de ha jól sejtem belső értékekre gondolsz, erkölcsiségre, ha igen, akkor meg ne merd tenni, hogy az ellenkező tulajdonságúakhoz akarsz alkalmazkodni, és nekik megfelelni.

Szoktál filozofálni? Elmélkedsz magadban magán a léten és értelmén? Önelemzést szoktál végezni?

várom válaszod, mert lehetséges, hogy tudok neked ajánlani valamit, ami megértetheti veled a világ "gondjait".

25/F

2010. ápr. 19. 19:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!!!

Kedves 25/F!

Valóban, "el vagyok veszve ebben a romlott világban" és ezért SEMMInek érzem magam...

Eszem ágában sincs beolvadni, tipikus liba lenni.

Igen, belső értékekre gondoltam. Itt a hiba, hogy csak gondolati szinten fogalmazódott meg bennem az, hogy "értékesebb vagyok", talán ez az amit erősítenem kellene magamban és akkor meglelem a helyem...

Remélem érted, hogy mit akartam írni...

Néha el szoktam gondolkodni azon, hogy minek mi értelme van, de soha sem jutottam semmi értelmes dologra, sőt általában sírás lett a vége.

Önelemzés?! Itt is ugyanaz a végkifejlet...

2010. ápr. 19. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:

én vagyok

ha jól következtetek, akkor hogyha valaki el van veszve, annak útmutatás kell, segítség, hogy kijusson a "rengetegből"

miért írod, hogy "hiba, hogy csak gondolatban". teljesen megfelelő, hiszen erről kell, hogy szóljon, magadban lerendezni. Ne azt erősítsd magadban, hogy értékesebb vagy, mert ez így nem igaz, mindenki ugyanolyan értékes, csak van, aki nem ismeri fel önmagát, és túlságosan befolyásolva van környezetétől, és testi kívánataitól, inkább mond azt, hogy értékes vagy, és gondold azt is, mert igaz lehet, de ha sírásba torkollik mindenfajta filozofálásod, és önelemzésed, akkor lehetséges, hogy te is negatív irányba vagy eltérítve, amin lehet változtatni, némi "hittel", soha ne gondolj magadról többet másnál, mert az lenézés, ami pedig rossz. ha szeretsz olvasni, akkor tudok neked ajánlani egy elég mély irodalmat, ha figyelmesen elolvasod, mindenre választ kaphatsz, de ehhez tényleg kell figyelem, és ez lehet az útmutatás is neked.

Paul Brunton : Az önvaló bölcsessége

[link]

üdv :)

2010. ápr. 20. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!