A tériszonyt hogyan lehet legkönnyebben legyőzni?
először magát az iszonyt, azaz félelmet kell szerintem legyőzni, ez pedig egyszerű.
Hit kérdése az egész, mert a félelem maga is hit, aggodalom szinonimája és a bizalmatlanság alapja, ha ezt képes valaki felismerni, és felfogni, akkor onnantól kezdve hiheti az ellenkezőjét is, tehát megszűnik az "iszony", legyen az tér, pók vagy akármi.
"Először magát az iszonyt, azaz félelmet kell szerintem legyőzni, ez pedig egyszerű."
Szerinted.
Könnyű ilyen okosságokat mondani, csakhogy a tériszony nem egy tudatos félelem, hanem a szervezetnek és az idegrendszernek egy önkéntelen biokémiai reakciója. Én nem félek a magaságtól, mégis tériszonyom van bizonyos helyzetekben.
"Könnyű ilyen okosságokat mondani, csakhogy a tériszony nem egy tudatos félelem, hanem a szervezetnek és az idegrendszernek egy önkéntelen biokémiai reakciója. Én nem félek a magasságtól, mégis tériszonyom van bizonyos helyzetekben."
A tériszony nem a magasságtól való félelem, hanem a nagy, üres nyílt vagy zárt tértől való félelem...magasságtól való félelem az a magasságiszony. :)
Másrészről természetesen mindenre rá lehetne fogni, hogy a szervezet és az idegrendszer önkéntelen biokémiai reakciója...de ha ez így lenne, akkor képtelenség lenne legyőzni akármelyik "iszonyt" is, de valószínűsítem, hogy erre van ellenpélda. A félelem maga, akármit is teszünk, pszichés eredetű, vagyis mentálisan le lehet győzni azt.
üdv
28/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!