Manipulatív vagyok?

Figyelt kérdés

Nem tudok konkrét példát írni mert nem tudom milyen pintosan egy manipulatív ember.Viszont egy teszt azt hozta ki egyszer hogy az vagyok és ez azóta nem megy ki a fejemből, nagyon aggaszt hogy mj van ha mégis igaz?

Rákerestem de semmi használhatót nem találtam arról hogy hogyan cselekszil egy manipulatív személy.Tudnátok példákat írni?

Én arra gondoltam hogy mindenkivel kedves vagyok, de azokkal is akiket nem kedvelek és naivnak meg kedvesnek hisznek, én meg tudom hogy ezt gondolják rólam és hogy nem vagyok naiv, mégis ugyanolyan vagyok velük.Mondjuk az is igaz hogy senkivel nem tudok bunkón viselkedni, azzal sem akivel szeretnék.

2016. júl. 26. 16:09
 1/8 A kérdező kommentje:

És van hogy hazudok hogy nekem jobb legyen, de erről próbálok leszokni.

Egyébként 16/l

2016. júl. 26. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
17%

"Viszont egy teszt azt hozta ki egyszer"

Igen, ezek szerint tényleg az vagy. A manipulatív = hiszékenység + nem gondolkodás

legyél kicsit számító, nem kell megváltoznod, csak legyenek többször fenntartásaid. Figyeld, hogy ki mit mond. Nyilván egy szemét rosszindulatú ember szinte minden szava hazugság, főleg, ha azt egy ártatlan valakire mondja. Figyelj, jellemezz, és gondolkodj. Döntsd el, hogy mi/ki megbízható, és ki nem az. A nem megbízható emberekkel azonnal szakítsd meg a kapcsolatot.

És te mindig legyél jó, rendes, és megbízható. Azt szeretik az emberek. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem. Nagyon ronda dolog másoknak hazudni, másokat manipulálni. Te ilyet soha se tegyél. Ha valakivel valójában kedves vagy, akkor tudod a legjobban irányítani. Legyél kedves mindig, legalábbis a jó emberekkel, akik tényleg mindenkivel jók, mindenféle érdek nélkül. A rossz, gonosz emberekkel nem kell annak lenned.

2016. júl. 26. 16:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Először nem értettem a kommentedet, aztán leesett. Teljesen rosszul írtam, pont fordítva akartam.Szóval azt hozta ki hogy én manipulálok embereket és nem fordítva, fogalmam sincs miért a manipulatív szó jutott eszembe:D

Persze, tisztában vagyok vele hogy az internetes tesztek irdatlan nagy hülyeségek, de ennek hatására kezdtem el azon gondolkodni hogy én vajon tényleg ilyen vagyok-e? És nem azért, mert hiszek egy tesztnek.

Tudom hogy ronda dolog másokat manipulálni, és félek hogy én is ezt teszem néha.De nem tudom mi számít mások manipulásának, ez lenne a kérdés lényege, hogy tudnátok rá példát mondani?

2016. júl. 26. 16:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem lehet hogy te írtad el? Utánanéztem és a manipulatív nem az akit manipulálnálak hanem az aki manipulál.
2016. júl. 26. 17:01
 5/8 Whitneyy válasza:
Pl. az hogy befolyásolod mások döntését, miattad hoznak meg döntéseket vagy csinálnak olyan dolgokat, amit lehet, hogy nem is akarnak nagyon, de te rá tudod venni őket. Ez a manipuláció lényege. Ha példát akarsz, itt egy: Tegyük fel most mész egyetemre, és te csak Pesten jelöltél egyetemet, míg a legjobb barátod Pécsen szeretne tovább tanulni, mert ott van álmai szaka vagy álmai városa Pécs, tök mindegy. És te saját érdeked miatt ráveszed, hogy inkább tanuljon ő is Pesten ( mert magad mellett akarod tudni) , és végül tényleg ráveszed, hogy Pesten jelöljön meg egyetemet. Nem a legjobb példa, tudom, de remélem érted, hogy mit akartam ezzel mondani:)
2016. júl. 26. 19:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem!:D

Megnyugodtam, ilyesmit sose csinálnék.

Viszon a családommal néha manipulatív vagyok, legalábbis kicsiként ezek szerint nagyon az voltam><

2016. júl. 26. 20:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak azt lehet manipulálni, aki hagyja is magát. Én pl akármit kértem, soha nem adták meg nekem. Nem ehettem olyan kis gyümölcs alakú rágót, mert nem engedték. Nem engedtek nyalókázni. Fagyizni sem, mert mindig mondták, hogy "1 gombóc már 100 forint, abból akármit lehetne venni".
2016. júl. 26. 22:48
 8/8 anonim válasza:
A manipulatív személy a legrosszabb esetben bűntudatot ébreszt,csak azt lehet manipulálni aki belenyugszik valamibe.
2016. aug. 1. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!