Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A sok chatelés, msn-ezés...

A sok chatelés, msn-ezés interneten okoz "károkat" az emberben? Pl. Az ember tudása, viselkedése, vagy valamije megváltozik, ha túl sokat chatel, msn-ezik?

Figyelt kérdés
Tartalmas és normális válaszokat kérek.
2010. ápr. 16. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
"jéé" tobbszor leirtam egy szot. nemvagyok elme beteg ne hidd azt (uj botlasvolt) XD
2010. ápr. 18. 04:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát sztem a helyesírás nem feltétlenül romlik.Mert én naponta kb:1-1,5 órát gépezek,hétvégén többet.Legtöbbször msn és chat.És így is tegnap nyelvtan versenyen voltam,ahol megyei 1. és országos 7. lettem.Mindemellett 13 éves vok. 13/l
2010. máj. 16. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

A tartásra tényleg rossz hatással van, és a személyes kapcsolatkezelésekre is.

Én még egy hátrányt tudnék megemlíteni, azt, hogy az msnre, netre alapoznak egyesek dolgokat. Tehát nem hívják fel az ismerőseit, majd msnen beszélünk, ami persze jó, csak nem helyettesíti a személyes kommunikációt.

2010. máj. 16. 19:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen rengetegen ülnek otthon a gép elött álló nap. Ök a társas érintkezéstől teljesen elszoknak, mikor egy állásinterjun kell részt venniük leszerepelnek, minél több honapot, évett töltenek az álomvilágukban annál jobban kiesnek a napi életvitelből.
2010. máj. 17. 01:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Naponta 5-6 órát gépezem, hétvégén vagy ennél is többet, vagy semennyit: attól függ, hogy a szüleim terveznek-e akármilyen programot.

Előnyei:

- 500 leütés/perc sebességgel gépelek

- jól értek a géphez, már kívülről fújom, hogy mi, hol, merre, hány méter

- Javul a helyesírásom (persze, ez annak is köszönhető, hogy gyűlölöm a rövidítéseket, mindent kiírok, a lehető leghelyesebben; ha kell, utána is nézek a helyesírási szabályzatban).

Hátrányai:

- Gyógytesire járok (ami mindenki szerint hátrány, de szerintem nagyon jó, mert jól elszórakozunk órán :D)

- nagyon rossz a tartásom

- nagyon lusta lettem

- most is, tanulás helyett gépezek :D - nem tudok tőle elszakadni (azért még ott nem tartunk, hogy becézgessem, vagy nevet adjak a gépemnek :D)

- egyáltalán nincs kedvem társaságba menni

- „félek” személyesen, szóban beszélni, írásban annál inkább.

Sokat szoktam honfoglalózni, amiből viszont sokat tanulok :D

A barátaimtól, szüleimtől nem távolodtam el, sőt, még közelebb kerültünk az MSN jóvoltából :D

De azért, szoktam elmenni másokhoz, és szórakozni is, de mikor a gép előtt ülök, úgy érzem, hogy nincs szükségem senki másra, viszont ezek a találkozások mindig jól sülnek el, sokat szórakozunk.

Igazából csak a lustaság miatt szoktam sokszor azt mondani, hogy „bocsi, most nincs kedvem menni”, mert lusta vagyok kimenni a buszmegállóba, buszra szállni, és egy csomót gyalogolni. xD Ehelyett inkább itthon gépezem vagy valamilyen sorozatot nézek.

A szüleimmel sem idegenedünk el egymással, sokat szoktunk beszélgetni, de van, mikor apám idejönne hozzám beszélni, és én elzavarom, hogy most nem érek rá, mert gépezem. Aztán megsajnálom, és én megyek oda hozzá. xD

2011. ápr. 1. 16:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Bocs, ez lemaradt:

16/F

:D

2011. ápr. 1. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!