Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért kell a könnycsatornámnak...

Miért kell a könnycsatornámnak mindig online-nak lennie?

Figyelt kérdés

Mindig is sírós voltam. Nem tudom, kitől, hogyan, miért örököltem ezt, de mindig valami megríkatott. Nem csak arról van szó, hogy érzékeny vagyok, más, érzékeny emberek nem sírnak MINDENEN. Mióta az eszemet tudom, ez van. És nem hiszem, hogy valami családi bizbaz állna a dolog mögött, a családom mindig is becsületes életet élt. Az van, hogy megszidnak-sírok; tanácsot adnak-sírok; rossz jegyet kapok-sírok; eszembe jut valami/valaki-sírok; megmondják, hogy nem jól döntöttem-sírok; ha azt hiszem, hogy rosszul döntöttem-sírok; ha látom, ahogyan kínozzák az állatokat, vagy csak rá gondolok-sírok; ha látom, hogy valakinek milyen szerencsétlen családi állapota van-sírok. Ezzel szemben ha elesek, és vérzik valamim, vagy beégek egy iszonyatos öngóllal, még nevetek is magamon. Nem vagyok elkényeztetett, tehát már hozzászólni sem tudok a dologhoz...

/most nem sírok/

15/L

2010. ápr. 9. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
sírj! :D
2010. ápr. 9. 18:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hehe. Ez nagyon jó volt, ez az "online könnycsatorna". Azóta is nevetek. :)

A kérdésedre: vannak, akiknek vagy ilyen alacsony a fájdalomküszöbük, vagy gyengék az idegeik. A sírás amúgy nem egy rossz dolog, mert levezeti a feszültséget, de nálad úgy tűnik, a sírás már kóros méreteket öltött.

Én egyszerűen úgy szoktattam le magam a sírásról - gyerekkoromban én is elég sírós voltam, bárnekem komoly okom volt erre - hogy eldöntöttem, ezentúl nem engedem ki a könnyeket, erőt veszek magamon. Elvégre nem is fáj annyira, ha beütöd a könyöködet, végülis igazuk van, ha rámpirítanak egy olyan dolog miatt, amit nem jól csináltam... Sok lelkierő kellett hozzá, de megérte. Most már csak kivételesen szomorú eseteknél sírok. Nem kell olyan tragikusan felfogni az életet...

2010. ápr. 9. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseriteni, de......Az évek múlásával valamit javulni fog a dolog, de elmúlni soha nem fog. Én 52 éves vagyok, és néha még ma is elbőgöm magam, ha a tévében szomorú dolgot látok, vagy ha valaki felidegesit, és úgy érzem nincs igaza. Hozzá lehet szokni.
2010. ápr. 9. 18:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Az első tanácsot sajnos mindig alkalmazom, szóval a többivel be kell érnem, azokat meg elfogadom :) Csak lesz valami.
2010. ápr. 9. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:

húú hát próbáld meg visszafojtani,és ha egyedül vagy,síííírj!!ordíts!!adj ki mindent!!

nekem a könnycsatornáim az idegeimmel állnak párhuzamba :DD

2010. ápr. 9. 19:21
 6/10 anonim válasza:
nekem is non-stop nyitva vannak a konnycsatornaim:-D de en azota nem sirok mindentol,amiota antidepi gyogyszert zedek,de attol meg erzekeny vagyok....22L
2010. ápr. 9. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyszerűen rajtad így jön ki a feszültség, szomorúság, öröm, és netán még a düh is.

Vannak akik mikor például idegesek, ütnek vágnak mindent és kiabálnak - mások pedig egyszerűen sírva fakadnak. Azonban a legtöbb esetben a "sírós" emberek, lelki okok miatt olyanok, amilyenek - azaz kigyógyulhatnak ebből az állapotból.

Nálad viszont más a helyzet:

Ahogy te is írtad, ez nálad genetikailag determinált, azaz öröklött tulajdonság.

Ez azt jelenti, hogy nem tehetsz róla hogy ilyen vagy, és a külső tényezők (nevelés, barátok, iskolai és lakó környezet, életkörülmények) is érdekes módon csak kevésbé befolyásolják ezt, ellentétben más hasonlóan öröklődő tulajdonságokkal, amik egyébként legtöbbször gyenge hajlamban mutatkoznak meg - és gyakran a külső tényezők juttatják kifejezésre.

Szóval, mivel ez genetikailag meghatározott, esetleg csak egy picit enyhíteni tudsz rajt, de valószínűleg egész életedben ilyen maradsz.

Ez kicsit lelombozóan hangzik, de igazából nem is az, hanem egy adottság, ami még a hasznodra is válhat! Az olyan emberek mint te, kimagasló érzelmi intelligenciával, és beleérző-képességgel rendelkeznek, csak még meg kell tanulnod bánni vele. A jövőben érdemes olyan munkát választanod, ahol ezt a tulajdonságodat hasznosítani tudod.

2010. ápr. 9. 20:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

én is ez vagyok. állandóan bőgök és fogalmam sincsen hogy mitől. ha valaki már nem úgy szól hozzám akkor elsírom magamat pedig már egyetemre járok :S érzékeny lelkek vagyunk biztos :D

19L

2010. ápr. 10. 18:46
 9/10 A kérdező kommentje:
19/L, touch the screen, és máris érzem az energy-t :D
2010. ápr. 10. 19:16
 10/10 anonim válasza:
:D erzekeny lelkek csatlakozzatok:-D en nagyon vegtelenul erzekeny vagyok 22/L de szerintem ez nem rossz tulajdonsag inkabb jo,mert jol banok mindenkivel,es szerintem ez jo!
2010. ápr. 12. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!