Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mik a depresszió legmélyebb...

Mik a depresszió legmélyebb jelei? Meddig lehet zuhanni?

Figyelt kérdés

2016. máj. 12. 00:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A jó az életben kizárólag az élvezet, is a szeretet.

Illetve amiben még értelmet lehet találni az a tudás, alkotás.

Nekem nincsenek démonjaim. Sem ösztönlény, sem bolond nem vagyok.

Ha létezne is bármi ezoterikus erő, az messziről menekül innen.

Szabad vagyok, mert szkeptikus és realista.

Nem beszéltem semmit a neveimről. Nem a név választott engem.

Én választottam a nevet és nem a névnek a hatására.

Az amitől undorodsz vagy félsz az én vagyok.

Ha nem írok mi a folytatás?

Inkább azt írd le, hogyan segíthetnél a jódlin és a kézrátételen kívül.

Hiszen, ha igazad is volna, soha nem engednék hogy találkozzunk.

Egyáltalán akarsz segíteni?

Igazából ott tartok, hogy nem érdekel az öngyilkosság sem, ha ez megnyugtat.

Amúgy sem mondtam, hogy bármi bajom van. Csak kíváncsi voltam, hogy mit gondoltok a témáról.

Viszont a kedves, segítő válaszokat köszönöm szépen!

2016. máj. 23. 20:23
 12/14 bist válasza:

Nem gondolom, hogy valakit érdekelne a depresszió legmélyebb tünetei, ha neki nem lenne.

Esetleg, ha a környezetében, szeretteiben van akkor érdekelheti.

Engem se érdekelt, amíg az egyik kolléganőmön nem láttam.

Ő már eljutott odáig, hogy évente 2-3 napra lefektette, tudod sötét szoba, semmi nesz, zaj.

Ha te nem ismered fel, hogy segítségre van szükséged, soha sem fogsz megszabadulni tőle!

2016. máj. 24. 08:28
 13/14 homo ludensz ***** válasza:
Tudjátok én évek óta havonta járok a kerületi gondozóba gyógyszert íratni.Az évek során sokféle korú,nemű és állapotú embert láttam a váróban. A legszomorúbbnak az tűnt számomra mikor fiatal,erős fiúkat/lányokat a hozzátartozójuk kísér és csak ott ülnek kifejezéstelen arccal,üres tekintettel. Az egészséges ember sem talál munkát,vagy rabszolgaként melózik de neki legalább esélye van hogy jobbra is fordulhat a sora. Ezeknek akik ott várnak hogy bejussanak a pszichiáter dokihoz hát semmi esélyük hogy a segélyen kívül egyébre is várakozhatnak.
2016. máj. 24. 09:06
 14/14 anonim ***** válasza:

(Akit egy név zavar, annak nagyobb baja van mint egy depressziós embernek, szerintem... Az már a mánia kereteibe csúszik, ilyenek a jehovák és a mániás keresztények, nem rosszból, tényleg (meg egyébként bármilyen vallásnál van ilyen)... de lehet bipolaritás is...)

Kedvez kérdező!

A depresszió hosszú éveken át tarthat, az alvászavarok gyakoriak, vagy nagyon keveset alszik valaki, vagy nagyon sokat. Igazából változó, hogy ki meddig zuhan, de igen, gyakran merülnek fel öngyilkossági gondolatok.

Az étkezésre is kihat, itt is két adott dolog merül fel, vagy rengeteget eszik valaki, vagy szinte semmit.

Nem végzi el a feladatait sem, nem képes rá, nagy gondot jelent neki bármit is megoldani. Általában ez a képtelenség vezet az öngyilkossághoz, nagyon gyakran ezek segélykiáltások, de sajnos így is van, hogy sikerül megölnie magát az illetőnek. A higiénia hanyagolása is gyakori jelenség lehet, főleg kamaszkorban. Amikor már az ember képtelen bármilyen "alkotómunkát" véghez vinni, az már egy eléggé mély állapot. Gyakran elmagányosodnak, de ebben az a durva, hogy ebből indul ki az egész, csak még inkább jelentkezik ez az érzet. Nemrég láttam egy filmet (Öt történet az elmezavarról) abban is fellelhető a depresszió. Sőt két esetben is, csak az egyik bipoláris depresszióról szól... Nem tudom, hogy mi folytán fogalmazódott meg a kérdés, ha egy depressziós ember okán, akkor reménykedek a gyógyulásában! :)

2016. jún. 2. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!