Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok felnőttekkel...

Miért nem tudok felnőttekkel beszélgetni?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, a korombeliekkel tök jól elvagyok, nem vagyok se szégyenlős se visszahúzódó, elég nagy a szám is... de ha egy felnőttel kerülök szembe, akk teljesen megváltozok, nem tudok normálisan kommunikálni velük, csak tőmondatokban, és úgytűnik mintha egy iylen szégyenlős, visszahúzódó kislány lennék. Miért?:S annyira gáz :S
2010. ápr. 8. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:

én forditva voltam,felnőtekkel tudtam csak elbeszélgetni,velem koruakkal nemigazán ugy 18 éves koromig...

azért,mert nem volt gyerek a közelemben,felnőttek között nőttem fel...te meg lehet tul sokat voltál veledkoruakkal,ezért...

2010. ápr. 8. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Talán egyszerűen csak félsz tőlük. Hidd el, pár év múlva ez meg fog változni, amint te is felnősz. :)
2010. ápr. 8. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is fordítva vagyok. 16 éves lány vagyok és sokkal jobban kijövök a felnőttebbekkel. Persze én el vagyok a saját korosztályomba is, de jobban szeretek az idősebbekkel beszélgetni :)

2010. ápr. 8. 20:45
 4/6 anonim válasza:

Szia.

Szerintem inkább ez teljesen normális,elégre nem sok közös témája lehet egy gyereknek,meg egy felnőttnek. Persze lehet közös téma,de egykorodbelivle jobb beszélni róla lehet.

Én mondjuk szöges ellentétje vagyok ennek. 18vagyok,de én meg inkább a felnőttek társaságát keresem,de persze nagyon jól érzem magam a korombeliekkel is,csak sokszor úgy érzem, velük nem lehet mindég olyan jókat beszélgetni.

2010. ápr. 8. 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne félj, ez el fog múlni.

Valamikor régen, még ha most már nem is emlékszel rá, valószínűleg megfélemlített egy idióta "nagy", egy felnőtt, és most ezt vetíted ki a többi felnőttre is.

Sajnos, ez gyakori jelenség, az idősebbek olyan töketlenek és lekezelőek tudnak lenni a gyerekekkel, hogy az szinte hihetetlen. És még csak nem is veszik észre magukat!

Gondolom, te is így jártál anno.

Nálunk a húgommal volt ilyen probléma, egy nyomoronc nagybácsi miatt, szerencsére hamar észrevettük.

Azóta a család gyerekeinél nagyon vigyázunk, hogy egy ilyen eszement nagyokos ne tudjon nekik komplexusokat okozni!

Bátorság, te is ki fogod nőni!

Ezek az

2010. ápr. 8. 21:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem vagy elég magabiztos, és attól tartasz, hogy valamit rosszul tudsz az adott témával kapcsolatban, és inkább nem is mondod ki.

Gondolj úgy a felnőttekre, hogy lehet, hogy többet tudnak már, mint te, de ők is voltak fiatalok.

Én kijövök a saját korosztályommal is és a felnőttekkel is egyaránt, de a felnőtteket sokkal jobban szeretem, mert újabb dolgokat tudhatok meg tőlük, és komolyabb témákról is lehet velük beszélgetni.

Például régebben az osztálytársammal arról beszéltünk, hogy a történelemtanár szaga milyen borzasztó, a történelemtanárral meg az oktatáspolitikáról...

Próbálj nyitottabb lenni feléjük is, és ne tarts attól, hogy hülyének néznek!

17/L

2010. ápr. 8. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!