Nincsen önbizalmam mit tegyek?
Barátkozz olyan emberekkel, akik nem genyák veled, és növelik az önbizalmadat :)
Vegyél fel szép ruhát, amiben jól érzed magad, húzd ki magad és mosolyogj, és gondold azt, hogy az egész világ a tiéd :)
Egy kis apró alcohol csodákra képes...persze a mérték az NAGYON fontos...
Nekem például az első pohár után minimálisan növekszik az önbizalmam, és mondjuk az egy percben általam kimondott szavak száma is jelentősen megnő.
(józanul szükszavú vagyok)
Ezt elég egyszer kipróbálnod, és azt a hozzáállást megvizsgálnod. Szerintem ! Szóval lehet, hogy hülyeség, mert lehet hogy hülye vagyok. De lehet hogy mindenki hülye, és akkorviszont csak én nem vagyok hülye. De ha az utóbbi igaz, akkor folytatom a mondanivalóm.
(Ha nem vagyok hülye):
mondanivalóm folytatása:
Az is lehet hogy korodat rosszul saccoltam meg, és ismered a szesz adta örömöket/DE FŐLEG KÁROKAT.
(Ha hülye vagyok):
Akkor meg úgyis mind1, és remélem tud más segíteni.
"de miről beszélgessek velük?"...ebbe a kérdésbe már én sokszor krónikusan belezavarodtam.Van hogy beszélek egy emberrel, és közben azon gondolkozom, hogy miről beszélgetünk, vagy beszélgessünk. Persze ez már az én bajom és sokkal összetettebb...
Miután elolvastad a válaszom, szerintem nyugodtan kijelentheted:
Én egy normális ember vagyok, okom sincs az önbizonytalanságra, viszont ez a zavaros szerencsétlen, neki jót tenne egy orvos...
Kezdj el tanulni játszani valamilyen hangszeren, javaslom a gitárt, dobot, zongorát! Fél év, egy év és azt veszed észre, hogy el tudod játszani a kedvenc számaidat, a haveroknak tetszik, a csajoknak tetszik, jön a banda, a kocsmában jammelés, a taps, az ováció és HOPP!
Már pislog is az önbizalom! :)
A tudás a tiéd, nem tudják elvenni, ellopni, végighúzni kulccsal, stb.
És K*RVA jó érzés a színpadról nézni, ahogy lent ugrálnak arra, amit TE játszol nekik!!!
Ez előzőhöz annyival csatlakoznék:
Vedd meg a Guitar Herot és azon játssz. Gyorsabb mégis, mint egy hangszer.
Amúgy pedig keressed magadban az előnyöket, hogy mik azok a dolgok, amiben te jó vagy, vagy jobb vagy mint mások. Meg persze nem szabad szemét emberekkel ismerkedni, mert azok ígyis-úgyis megbántanak.
Előttem szóló... a Guitar Hero egy szánalmas, gyerekes, és hasznavehetetlen játék. Nem azért, de egy gitáron van 6 húr (van amelyiken több is ne aggódj..), és általában 21-24 bund. Guitar Hero gitárnál van 5 pötty, az mégis hogy a fenébe növelné az önbizalmadat ember? Biztos vagyok benne hogy kiskorú vagy, jól megy a játék, és ezzel vágsz be haverjaidnak, bocsi de szánalmas.
Ha például színpadon játszol egy Metalcore számot, és azt nézed, hogy headbangelnek, és pogóznak lent az emberek, hidd el hogy sokkal nagyobb örömöt okoz, mint egy buta XXI. századi virtuális szimulátor, hogy minek ne nevezzem...
Kérdező, segíthetsz magadon hangszerrel, de szerintem légy biztos önmagadban, "beszélj" többet saját magaddal, szűrd ki rossz tulajdonságaidat és igyekezz ne elkövetni azokat. Kicsit légy tisztában saját magaddal, hogy ki is vagy valójában te, mert belőled egy van. Igen tudom, ez sablonszöveg, de igazság van benne. Én is önbizalomhiányban szenvedek, 2 éve gitározok, segít valamennyire, de én direkt nem akarom hogy legyen önbizalmam, nem tudom most elmagyarázni hogy miért, szerintem nem is igazán érdekel a dolog.
Hogyha nő van az ügyben, akkor gondold azt hogy nincs mit vesztened, mert tényleg nincs. Ha meg például előadásokról, haverokról, és hasonló dolgokról van szó, akkor pedig mutasd önmagadat, találd meg önmagad, ez az amire ki szeretnék térni.
Remélem segítettem.
15/F
A Guitar Hero olyan szempontból jó, hogy a haverok előtt lesz sikerélményed és ezáltal önbizalmad.
Természetesen közel sem olyan, mint egy rendes gitár, de most nem is az a kérdés, hogy hogyan tanuljunk meg játszani hangszeren, hanem hogyan legyen önbizalma az embernek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!