Szerintetek normális ez?
Meztelenül alvás, kétségkívül egészségesebb. Viszont, olyan helyzetet nem tudok elképzelni, hogy valaki ne tudna aludni. Ha elég fáradt vagy, akkor alszol így is úgy is.
Szerintem a meztelenül alvás, igen, 100% ban normális.
18F
Igen, normàlis.
Én is ùgy alszom.
Hmm én nem alszom csak részegen kidolok majd mikor felébredek akkor is piálok 😋
17F
Miért ne lenne normális?
Persze, hogy az
Teljesen normális, mert kényelmes, és egészségesebb is.
Én már lassan 2 éve hogy teljesen meztelenül alszok még télen is, a takaróm nem vastag de jól szigetel, nyáron se sülök meg benne annyira, igaz akkor csak a derekam takarom be mindig mert az nekem picit érzékeny. Meztelenül a tested jobban lehűl, lélegzik a bőröd meg olvastam hogy ha a szerelmespárok együtt alszanak meztelenül összebújva annak még mentálisan is pozitív hatása van. De az egyedüli meztelen alvás is jó hatással bír. Én nagyon ritkán alszok az alvós ruhámba amit fürdés után hordok meg akkor amikor felébredek és megkávézok meg minden hasonló.
Szerintem teljesen normális egészséges, és kényelmesebb meztelenül aludni, mint pizsamában, hiszen én is meztelenül alszom.
Megvannak az előnyei, melyek a következő: Jobban lehet aludni éjszaka. A testünk hőmérséklete ugyan is csökken, ahogy alszunk, majd ébredés előtt újra emelkedik.
Amennyiben pizsamában aludnánk, akkor befolyásolja ezt a természetes folyamatot. Vagyis a pizsama nem engedi a testünket kellően lehűlni, emiatt könnyen félállamban forgolódhatunk akkor is, amikor egyébként mélyen aludnunk kellene.
Amennyiben a testünk hőmérséklete alacsonyabb, akkor nem tud felmelegedni az éjjel, az anyagcserénkre jó hatással lehet. Egy 2014-es kutatás során kiderült, hogy akik 19 fokos szobában meztelenül aludtak, kétszer annyi barna zsírsejtet állítottak elő, mint akik melegebb szobában aludtak. Ugyan is a barnazsírsejtek segítenek fenntartani a szervezetünk hőmérsékletét azzal, hogy elégetik a felesleges kalóriákat.
Továbbá egy nem rég megjelent tanulmányos kutatás alapján kifejezetten a meztelenül alvást javasolja. Az amerikai alváskutató Nabionál Sleep Foundation intézet felmérése szerint ez kifejezetten egészséges, mivel nem csak az alvás minősége javul attól, ha nem fedi a testünket semmilyen szoros (vagy akár bő) holmi, de a bőrlégzést, sőt a kalóriaégetést is javítja ez a fajta éjszakai pihenés.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!