Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent ez az idézet?...

Mit jelent ez az idézet? panaszkodhatsz, hogy a rózsa tüskés, vagy örülhetsz, hogy a tüskével rózsa is jár.

Figyelt kérdés

2016. febr. 27. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy minden attól függ, hogy a dolgokban a jót vagy a rosszat látod. Kb. mint a pohár félig teli vagy félig üres.
2016. febr. 27. 19:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Nézheted a jót a dolgokban, vagy a rosszat.
2016. febr. 27. 23:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! én is valami ilyesmire gondoltam. :)
2016. febr. 28. 15:24
 4/11 anonim válasza:
47%
Nekem az jutott az eszembe róla , hogy minden jóban van valami rossz és minden rosszban van valami jó .
2016. márc. 2. 08:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Alapvető pesszimizmus: a rózsa tüskés,

optimista világlátás: rózsa is jár a tüske mellé.

2016. márc. 2. 11:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem azt, hogy nem létezik a világon abszolút jó, vagy abszolút rossz dolog, minden csak nézőpont kérdése. És ez alól nincs kivétel. Minden olyan, amilyen. Az, hogy te épp milyennek látod, az csak rajtad múlik. De persze az, hogy valamit miképp látsz, még nem változtat azon a dolgon. Az csak a te véleményed arról a dologról. Ez az egész pedig az én véleményem.
2016. márc. 4. 11:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. márc. 4. 19:38
 8/11 Tsorba Kelemen válasza:

Azzal, hogy valamit jónak tekintünk, mi magunk teremtjük meg ellentétét, a rosszat. Ez igaz fordítva is.

Az univerzumban a jó vagy rossz nem létezik, mi teremtjük, saját szerencsétlenségünkre.

2016. márc. 4. 21:19
 9/11 anonim válasza:
0%
Átvitt értelemben:aki másnak vermet ás, maga esik bele.
2016. márc. 6. 12:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy végre valaki rájött, hogy a rózsának tüskéje van, nem pedig tövise, mint ahogy a "Nincsen rózsa tövis nélkül" szólás állítja. Mert nem mindegy!
2016. márc. 17. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!