Miért van az, hogy akárhogyan próbálkozom, a saját ágyamon kívül nem tudok máshol, másik ágyban aludni?
Mit érzel?
A folyamat előzményeiről, majd annak lefolyásáról is írhatnál kicsit többet.
Valószínűleg csak az ágyadban érzed magad olyan biztonságban/tudsz ellazulni, hogy nyugodtan elaludj.
Régebben nekem is így volt, de amióta évek óta párom van inkább úgy van, hogy bárhol elalszom, de csak vele. Szerintem a biztonságérzethez van köze a problémának, meg hogy nem tudsz ellazulni.
Ma másik ágyban kell aludnod, mi az ami hiányzik? Azt próbáld meg valahogy pótolni.
Nekem kiskorom óta van ilyen problémám, nagyon ragaszkodom a megszokott tárgyaimhoz, a megszokott cselekvéseimhez és itt nem elég, hogy ugyanazt csináljam vagy hogy a tárgy ugyanaz legyen, a cselekvés ill. tárgy használatának metódusa is teljesen ugyanolyan kell legyen, mint a megszokott. Csak úgy tudok aludni más ágyban, ha az ágy ugyanabban a helyzetben áll, mint a megszokott: ablak, fal viszonya megegyezik, ha az ágynemű a sajátom, illetve ha a lefekvés előtti rituáléim megvannak. Amikor koliban évek után kellett más szobába költöznöm, segítséget kértem, hogy az új szobát berendezhessem ugyanúgy, mint az előzőt (bútorok helyzete, száma, mérete).
Szóval vedd végig, mi zavar pontosan és próbáld meg ezt valamiképpen "magaddal vinni" az új ágyba. Ha ragaszkodsz az ágyneműhöz, matrachoz, vidd azt is, ha a környezet fura, vigyél oda valamit, ami mindig az ágyad mellett van. Lehet, hogy ez biztonságot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!