Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Amikor még nem volt hűtő...

Amikor még nem volt hűtő akkor hogyan tudtak hűteni?

Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 07:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Jegszekrennyel. Ez egy jol szigetelt szekreny volt, amibe eleinte a telen a folyokbol kiemelt jeget, kesobb jeggyarban gyartott jeget tettek, amit persze naponta potolni kellett. A jegszekreny feltalalasa elott meg leginkabb sehogy, frissen fogyasztottak el az elelmiszereket, vagy maskepp tartositottak oket.
2016. febr. 14. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Régebben a legtöbb esetben nem hütöttek. (Jégszekrény csak fökßent nagyobb településeken volt pár gazdagabb embernek meg henteseknek, éttermeknek, amgánembereknek nem igazán)


Nyáron amit lehetett, azt leengedték (vödörbe téve) a kútba, abban a víz ugyanis igen hodeg volt és azzal tudtak hüteni.


A romlandó ételeket vagy hamar elfogyasztották, vagy más módon tartósították. Disznóvágáskor a nagyobb részét sózással-füstöléssel, a többit meg a saját zsirjában kisütötték, es nagy edényekben zsírral leöntve (ami teljesen ellepte) a hüvös kamrában tartották, ha kellett belöle, akkor egy részt kiszedtek, felmelegítették, a húst megették a zsírt meg visszaöntötték.

2016. febr. 14. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Vagy földbe ásott vermekben is valamennyire hűvös van.
2016. febr. 14. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!