Amikor még nem volt hűtő akkor hogyan tudtak hűteni?
Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 07:41
1/3 anonim válasza:
Jegszekrennyel. Ez egy jol szigetelt szekreny volt, amibe eleinte a telen a folyokbol kiemelt jeget, kesobb jeggyarban gyartott jeget tettek, amit persze naponta potolni kellett. A jegszekreny feltalalasa elott meg leginkabb sehogy, frissen fogyasztottak el az elelmiszereket, vagy maskepp tartositottak oket.
2/3 anonim válasza:
Régebben a legtöbb esetben nem hütöttek. (Jégszekrény csak fökßent nagyobb településeken volt pár gazdagabb embernek meg henteseknek, éttermeknek, amgánembereknek nem igazán)
Nyáron amit lehetett, azt leengedték (vödörbe téve) a kútba, abban a víz ugyanis igen hodeg volt és azzal tudtak hüteni.
A romlandó ételeket vagy hamar elfogyasztották, vagy más módon tartósították. Disznóvágáskor a nagyobb részét sózással-füstöléssel, a többit meg a saját zsirjában kisütötték, es nagy edényekben zsírral leöntve (ami teljesen ellepte) a hüvös kamrában tartották, ha kellett belöle, akkor egy részt kiszedtek, felmelegítették, a húst megették a zsírt meg visszaöntötték.
3/3 anonim válasza:
Vagy földbe ásott vermekben is valamennyire hűvös van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!