Ha találtok egy táskát a buszon, benne mondjuk van egy pénztárca 20 ezer Ft-al, bankkártyával stb. Mit tesztek?
Figyelt kérdés
Persze ott van a személyi -és lakcímkártyája is az illetőnek.
Visszavinnétek/feladnátok postán neki a táskát, vagy megtartanátok a pénzt és/vagy a bankkártyát, max az iratokat visszaadnátok neki?
Ki mit tenne?
2016. jan. 29. 09:56
1/10 anonim válasza:
Odaadnám a sofőrnek. Ő leadná az ügyeleten. Ha a tulaj felhívná a buszos céget, hogy (talán) a buszon hagyta akkor kellemes meglepetés érné és visszakapná.
2/10 anonim válasza:
Nekem 20ezer forintnál többet ér a becsületem, így ezt tuti visszaadnám.
3/10 anonim válasza:
Íratok által vagy felkeresném személyesen, vagy közösségi oldalon. És aztán visszaadnám. Pénzzel együtt. Nagy öröm lenne számára úgy-hiszem. Nekem meg meglenne a napi jó-cselekedetem.
4/10 anonim válasza:
Megzsarolnám a tulajdonost, hogy 50ezerért visszaadom neki a táskát.
5/10 A kérdező kommentje:
És a bankkártya? Arról neten 10 másodperc lenne bármilyen tranzakciót csinálni, számmal, lejárattal és cvc-vel ugye. Ezzel nem élne vissza senki?
2016. jan. 29. 13:56
6/10 anonim válasza:
Nem, mert nem vagyunk lelkibeteg szarok, akik akkor érzik jól magukat, ha bűnöznek és másoknak fájdalmat okoznak. Ha ilyen lennék, inkább véget vetnék az életemnek, nehogy tovább szenvedjenek miattam ártatlan emberek.
7/10 anonim válasza:
Egyszer már találtam egy drága telefon, felhívtam pár kontaktot, az egyik(édesanya felvette, megmondtam ki vagyok miért van nálam a telefon, elvittem hozzájuk, ők meg adtak egy csomó csokit
8/10 anonim válasza:
Azért ha a buszosnak adnád az nem garantált hogy nem tartaná meg .
Az iratokról lenézném az adatokat és vissza juttatnám neki .+ lehet adna valami jutalmat is .
9/10 anonim válasza:
biztosan nem költenék rá hogy feladjam postán, ha útbaesik beadnám a rendőrségen (buszsofőrök szerintem nem elég megbízhatóak, legalábbis nem mindegyik) aztán esetleg facebookon dobnék neki egy üzenetet hol találja. Persze rendőrségen sem muszáj leadni, elég ha csak írsz neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!