Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érdemes élnem?

Miért érdemes élnem?

Figyelt kérdés

A világban rengeteg a harag, a gyűlölködés; nem figyelnek az emberek egymásra; a hatalmon lévő emberek még több hatalmat és pénzt akarnak maguknak a kisembereket nem nézve. Mivel én általában globálisan gondolkozom nagyon zavar, hogy nem tudok tenni ez ellen.

Talán nem foglalkoznék annyit a témával, ha lenne gyerekem. De nem lehet. A férfi, akit szeretek 5 éve, már nem úgy szeret viszont, ahogy én szeretném.

Mióta szakítottunk (néhány hónapja) egyedül lakom, nincs kihez szólnom. Most talán megpróbáljuk újra együtt, de szerinte nem biztos, hogy jobban fog működni a dolog. Alig jövök ki a fizetésemből és már emiatt kevésbé szeretek tanítani. Mert nem fizetik meg eléggé a munkám.

Egyedül azért élek még, mert annyira szeretem az édesanyámat, hogy nem tudnék neki ekkora fájdalmat okozni.

2016. jan. 2. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodtam tegnap este. Mindenki másban leli meg az élet értelmét. Van aki a munkájában,és örül neki,hogy csinálja mindegy mennyit keres.Van aki a barátokban,és a társaskapcsolatokban.De nem akarom itt 19 évesen játszani a nagy filozófust :D Én szerintem hülyeség egy olyan kapcsolatban maradni ami már kihült érzelmileg mert ott Ő se lesz boldog meg Te sem.
2016. jan. 2. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Még lehet családod. Azért is érdemes élned, mert az általad emlegetett rossz világban te egy fényfolt vagy. Lehet egyedül érzed magad, de önzőség volna kioltani, mert fény nélkül semmilyen élet sem volna.
2016. jan. 2. 11:56
 3/7 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM
2016. jan. 2. 12:29
 4/7 homo ludensz ***** válasza:

Nos én már nem vagyok tini (72) de elgondolkoztam azon amit leírtál. A bölcsesség nem életkor függő s így én sem írok "okos" recepteket neked. Visszatekintve nem volt valami eget s földet rengető életem de ezért is hálás vagyok a Teremtőmnek. Van nejem,fiam de igazából mindenki mondja a magáét éli a maga kis életét és én nem szeretnék a terhükre lenni az okosságaimmal. Nem tudom te mennyi idős vagy és valójában hogy tudtad ilyen töményen megfogalmazni a kérdésedet. Írd már meg nekem privátban hogy mit tanítasz mert a fiam élettársa is ilyen képesítéssel bír csak sosem művelte. Ők mellettünk építettek s így nem vagyunk egymás terhére. Sokszor megkaptam én is hogy könnyű nekem filozofálni,írogatni, elmélkedni ha ott a tiszta ruha és a kaja az asztalon.

Nem siettetem az életből való kivonulást hiszen jön az kéretlenül is. Azt viszont megtapasztaltam hogy igazán szeretni valakit csak egyszer lehet és minden másban csak azt keressük. Sejtheted hogy nem ismerkedési szándékkal gondolom hogy kiírod magadból a borús gondolatokat és én válaszolok valamit rá. Szeresd nagyon édesanyádat addig míg megvan ő neked. szia.

2016. jan. 2. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz olyan dolgokkal, amiket nem tudsz befolyásolni. Csak feleslegesen felemészti az energiáidat. Alakíts ki magadnak egy kis világot, amelyikben jól érzed magad, és tedd azt amit a lelkiismereted diktál. Most lehet hogy nehéz, de sosem tudhatod mit hoz a jövő. Foglalkozz többet magaddal, és olyan dolgokkal amik örömet okoznak neked. Így majd megtalálod a belső békédet. A dolgok még változhatnak, hiszen minden nap egy új nap, minden nap egy új lehetőség. Ha nincs elég erőd ahhoz, hogy változtass a körülményeiden, akkor ne legyen gondod a holnapra, a holnap majd gondoskodik rólad. Persze emellett légy nyitott, s ha jön a segítő kéz, ne habozz belékapaszkodni.

Ha önmagadat szereted, mások is szeretni fognak.

2016. jan. 2. 20:36
 6/7 anonim válasza:
Én ugyan még csak 15 vagyok de nekem volt olyan korszakom amikor többször is kísérletet tettem az öngyilkosságra és sokat segített a "meggyógyulásban" hogy macskáim lettek. Remélem segítettem és jobban leszel majd :)
2016. jan. 3. 17:44
 7/7 anonim válasza:
Szerintem általában pont az olyan emberek gondolkodnak el rajta, hogy érdemes-e élniük, akiknek az. Ha már ezen gondolkodsz, az azt jelenti, hogy érdemes. Egyszer voltam egy előadáson, amely hasonló témájú volt. Ott idézett az előadó valaki mást, és azt mondta: az életnek feltétel nélkül van értelme. A kérdés az, hogy miben találja meg. Szerintem a te életednek is van. Csak most éppen nem látod, de meg fogod találni.
2016. jan. 4. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!