Mit tegyek? Nagyon rossz úton járok?!
Üdv.
Elmesélem az életem rosszabb részeit próbálok, röviden fogalmazni!
14 és fél évesen minden hétvégén ittam rendszeresen a barátaimmal, ez ment úgy 1-2 hónapig de nem voltam rászokva csak buliból. Aztán jött az első kábítószerezés is azt hiszem 15 évesen próbáltam ki először, egyből a drog rabja lettem napi szinten csináltam minden nap legalább egy fél pakk kellet ezt 1 évig rendszeresen, mígnem el határoztam magam, hogy leszokok hosszú hetek, talán egy hónap alatt sikerült teljesen kitisztulnom, és megerőltetni magam, hogy többet nem kell. Sikerült is utána kipróbáltam többféle drogot is, kristályt,bogyót meg ilyeneket de erre nem voltam sosem rászokva és nem is csinálom már. Aztán jöttek a kisebb bolti lopások táblacsoki ilyenek. Aztán, egyre nagyobb dolgok törtem fel kamrákat, pincéket, loptam el bicikliket néha néha 1 hónapban 1x el sunyizok apámtól egy ezrest de nagyon bánom mindezeket, hogy a salyát apám is képes vagyok meglopni, ő meg mindent feltett az életéből, hogy felneveljen és jó embert csináljon belöllem.... :( Senki nem volt ilyen a családba most már 17 éves leszek nemsokára de nem tetszik az életem...
Félek, hogy ha így folytatom a következő már egy autó lopás lesz vagy pedig betörés, rablás... :( Szegénység van nincs pénzünk.
A magatartásommal egyébként nincs baj nem vagyok rossz ember segítő kész vagyok...

Persze jah...nem vagy rossz ember, csak más tulajdonában teszel kárt. Ilyet csinál egy jó ember?
Amúgy meg úgy beszélsz magadról, mintha te nem is tehetnél az egészről. Mintha az a táblacsoki magától pattant volna a zsebedbe, mintha a pincéről a lakat magától esett volna le.
Ha nem akarok lopni, akkor nem lopok. Marha nagy tudomány.
A szegénység meg nem ok a bűnözésre. Annyira jó ember vagy, hogy mástól veszel el dolgokat, hogy neki se legyen. "Jaj nagyon bánom ezeket". Gondolom mennyire. Annyira, hogy holnap újra megcsinálod.

"Senki nem volt ilyen a családba most már 17 éves leszek nemsokára de nem tetszik az életem... "
Ha nem tetszik az életed változtass rajta!
Figyelj nem először idézem : [link]
Csak az alul táplált emberek, meg a ma éhen halt emberek és a megbízható ívó vízhez nem jutó emberek statisztikáját nézd meg és aztán hivatkozz arra hogy szegények vagytok.
Amikor valószínűleg havonta tinédzserként többet költöttél drogra mint amit a világban amúgy egy valóban szegény család havonta összes megkeres. Sőt lehet hogy naponta többet költöttél drogra, mint amennyit mások egy hónapban kajára.
Nem az a szegénység, hogy nem tudod megvenni az új Iphone-t meg a Nike-t tizenévesen a zsebpénzedből és amúgy ég a villany a sötétben és meleg víz folyik a csapból és ott van a sonka a hűtőben, hanem az amikor 35-40 kiló vagy és hetek óta nem ettél. Meg amikor gyerekként életveszélyes melót kell végezned, hogy a családodnak legyen mit ennie. Szomorú de ma egy Magyar nyomorgó minimál béres a világ jócskán gazdagabb feléhez tartozik. Ráadásul nagyon könnyen meglehet, hogy pont olyantól lopsz aki jóval szegényebb mint te.
Ok-okozat törvénye.
Hatással vagy a saját életedre és mellesleg másokéra is, nem úgy van az hogy a dolgok csak úgy hipp meg hopp megtörténnek, persze van ami igen. De ha rendet csinálsz rend lesz, ha ételt főzöl lesz étel, ha tanulsz, lesz tudásod és lesz lehetőséged olyasmire amihez tudás kell.
Ha edzel, edzett leszel, he meg nem akkor nem. Ha enni adsz valakinek valaki jól lakik, ha pedig lopsz valakitől valaki szegényebb lesz. –Egyébként főleg a világ és a világgal együtt te is aminek része vagy.
Nem tudom, mit akartál olvasni, látni hallani. – Változtass az életeden, változtass most!

A bűntudattal és az önváddal semmit nem érsz el, csak még mélyebbre kerülsz lelkileg ami újabb szerhasználathoz vezet(het).
Amit megtettél azt megtetted, már nem tudsz rajta változtatni. 17 éves vagy, szó szerint előtted az élet, bőven van időd változtatni.
Két dolgot érdemes végiggondolni szerintem.
Az egyik, hogy miért lopsz. Általában az emberek valami hiányt próbálnak betölteni a lopással. Valamit amit nem kapnak meg (figyelem, törődés, kedvesség, szeretet) próbálnak kompenzálni a lopással. Vagy nem ez az oka? Gondolom (mivel interneten írod ezt), azért nem éheztek, tehát nem vagy rászorulva a lopásra. Mire kellenek neked az ellopott dolgok? Eladod őket? Akkor mire kell a pénz? Ha jól vettem ki a szavaidból már nem használsz szert, akkor mire kell ennyire a lóvé?
A másik dolog, hogy mi a célod az életeddel? Mi az amit szeretnél csinálni, milyen szeretnél lenni mondjuk 10 év múlva? Tűzz ki magad elé egy célt, és azon legyél éjjel-nappal, hogy megvalósítsd. És ezt ne mások mondják meg neked (a társadalmunk hazug és álszent, egy bankmenedzser nagyjából ugyanúgy érez mint te) csakis az számít, hogy te mit akarsz.

És kicsit se érzed magad rosszul amiatt, hogy másnak ezzel gondot okozol? Veled ellentétben ők megdolgoztak azokért a cuccokért, amit te utána csak úgy poénból, "mert jól esik", elviszed.
Lelketlen egy gyerek lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!