Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Képtelen vagyok emberekkel...

Képtelen vagyok emberekkel beszélgetni. A munkhelyemen is csak egy-két emberrel tudok miről beszélgetni, a többséggel nem találok közös témát. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés
Társasági összejövetelekre, bulikra sem szeretek járni, met ott beszélgetni "kell!", és ez nekem pár mondat után már fárasztó. Emiatt aztán inkább elkerülnek és jobb társaság után néznek. Ha egy asztaltársaságnál ülünk, a végére már mindig egyedül maradok, mert én nem szeretk a semmiről órákat beszélni, nekem ez nagyon kínos. Állítólag kedves, aranyos vagyok, de pár mondat után nem jut eszembe semmi további téma. Kollégáim is nagyokat hallgatnak a jelenlétemben, valahogy rájuk is átragad ez a nyomasztó hallgatás.Tök ciki, mikor 4 ember ül egy szobába és nincs miről beszélgetni.Van erre valami megoldás?
2010. márc. 16. 20:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok néha. mondjuk, ha van téma amihez hozzá tudok szólni, akkor be nem áll a szám, de témát feldobni egyszerűen nem tudok.

Kezdj beszélgetni mondjuk az időjárásról. fejtsd ki, hogy azért utálod az esős-sáros időt, mert ilyenkor mindig hasra esel, innen már elterelődik a szó a legcikisebb élményekre, amiből jó nagy röhögés szokott lenni. nekem ez be szokott válni, merthogy én vhogy vonzom a cikis dolgokat szóval órákig tudok róla beszélni, de biztos vannak még dolgok amiről tudnátok beszélgetni, pl kedvenc film, kedvenc zene stb

2010. márc. 16. 20:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Jól mondja az első,de szerintem ezt nem lehet eröltetni.Nekem mindig olyan eröltetettnek tűnik, amikor mindenféleképpen mondanom kell valamit.Inkább nem szólalok meg.

Vajon miért nem mersz beszélgetni a legtöbb emberrel?Félsz valamitől,szorongsz,rossz élmény ért,kisebbségi komplexusod van?Ha megvan a válasz utána már megbékélhetsz nyugodtan avval,(hogy ezért és ezért) te nem vagy beszédes típus.Majd csak találsz valakit,akivel jól el tudsz beszélgetni.Mindennek eljön az ideje.Fel a fejjel!

2013. okt. 4. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!