Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek ezért vagyok ilyen?

Szerintetek ezért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Tehát, kis koromban (6-7 éves voltam) a szüleim elváltak, és anyukámmal nőttem fel. Apukám elköltözött az ország másik felére, és évi 1-2 alkalommal látogatott csak meg, egy délutánt együtt tölteni. Ez így megy a mai napig (17 vagyok), de teljesen eltávolodtunk egymástól, én már igazából nem is nagyon tekintem apámnak, csak úgy nézek rá mint a többi rokonra, ünnepekkor látjuk egymást, kicsit beszélgetünk, aztán kész. Mielőtt elköltözött, eléggé szoros kapcsolatunk volt. Viszont pár éve, mióta elkezdtek érdekelni a lányok komolyabban, vettem észre, hogy van egy elég furcsa "dolgom": gyakorlatilag csak a fiúsabb lányok tetszenek. Értem én ezt a tetkókra, piercingekre, rövid (akár teljesen felnyírt, fiús) hajra, illetve az is nagyon bejön, ha egy lány önálló, magabiztos. Eddig nem kötöttem össze a kettőt, de lehet hogy ez valami apakomplexus? Tehát kis koromban nem volt az életemben egy önálló, férfias, magabiztos személy, akire felnézhetek úgymond és ezért most (még ha tudat alatt is) ilyet keresek nők terén? Nektek mi a véleményetek erről? Én most elég tanácstalan vagyok, mert sosem néztem erre rá ilyen szemmel... de talán van benne igazság?
2015. aug. 31. 17:20
 1/2 anonim ***** válasza:

HA nem vagy kíváncsi a történetemre akkor ugord át a kis részt!------------------------------------------------------

Nekem majdnem 2 évesen váltak el a szüleim nálunk is ugyan az az alap sztori csak mi 2 hetente 2h-t láttuk egymást "felügyelet" alatt.(Ma már szoktunk nála aludni nyáron ) Speciel én kényelmetlenül érzem magam néha amikor közelebb jön. (úgy mint átlag embereknél)

--------------------------------------------------

ITT KEZDŐDIK A MAGYARÁZAT!!!:

Állítólag úgy van ha jó a kapcsolatod kis kortól (anyuddal)/APUDDAL akkor hozzá hasonlókat keresel ha rosszabb akkor az ellentétét. Remélem segített egy kicsit ahhoz hogy tisztábban láss.

UI.: A Fiús haj valamelyik lánynak kifejezetten jól áll,tetkót és a piercinget én is szeretnék pedig én lányos lány vagyok.

Válasz:2015/09/01/Kedd Bp. 16/L

2015. szept. 1. 20:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát de elvileg azoknál a lányoknál alakul ki az apakomplexus, akik nem kaptak elég szeretetet kis korukban az apukájuktól, én legalábbis úgy tudom. Gyakorlatilag minden embernek szüksége van egyaránt apuka és anyuka szeretetére a gyerekkor során, ha valamelyiket nem kapják meg, akkor esélyes hogy ez akár az egész életükre kihat (csúnyán az ilyen embereket nevezzük lelki sérültnek). Sok film is van pl. arról hogy egy fiút az apja mindig szidalmaz, sosem büszke rá, ezért a fiú egész életében úgymond arra törekszik, hogy teljesítse az apja elvárásait, még akár akkor is, amikor már az apja meghalt. Érdekes téma ez, egyszer szívesen elbeszélgetnék róla egy pszichológussal ha lenne rá lehetőségem.
2015. szept. 1. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!