Szerintetek nagyon elrontottam a 7. osztályomat, azaz a 2013-2014-es évemet? (többi lent)
Minden úgy kezdődött el, hogy el kezdtünk egy haverral gördeszkázni még 2013 nyarán. Amikor elkezdődött a 7. osztály akkor sajnos egy új ofőt kaptunk, aki nagyon szigorú volt, és azt akarta, hogy mi legyünk a tökéletes osztály. Na, de akkor le is írom akkoriban hogyan telt egy napom:
Reggel felkeltem 6:00-kor. Elkészültem, fogtam a gördeszkámat (sokszor apám tudta nélkül) hogy 6:40-re ki tudjak menni a buszmegállóhoz, ahol találkoztam a haverommal.
6:40-től olyan 7:40-ig gördeszkáztunk az iskola előtt. És ezt minden áldott nap megcsináltuk, amit az osztályfőnök egyre jobban kiszúrt.
Jó, 8:00-kor bementünk az iskolába, ahová TILOS volt bevinni a gördeszkát (ezt a rendeletet is miattunk hozták), de mi azért becsempésztük a szekrényünkbe, vagy kint eldugtuk a bokrokba, lépcsőházakba bevittük, ahol haverunk rokona lakott. Az iskolai órákon (sajnos) soha nem figyeltem oda, mindig csak baromkodtam, és rosszalkodtam, nevetgéltem.
Az órák után, általában 5 óránk volt, aminek 12:30-kor lett vége egyből mentem haza, ettem (vagy nem) és mentem ki egyből deszkázni, semmit nem tanultam otthon, házi feladatot sem csináltam meg soha.
Este lefeküdtem, aztán kezdődött minden ugyan így, ugyan így teltek el a napjaim, mint ahogy leírtam, csak már egyre szigorúbban fogott minket az osztályfőnök.
A nagyon sok tiltás ellenére viszont folytattam a gördeszkázást ugyan úgy, a jegyiem nagyon romlottak, mivel a könyveket még csak elő sem vettem soha, és még az órákon sem figyeltem oda. Ez addig ment, ameddig 7. félévekor megbuktam 3 tantárgyból, illetve az osztályfőnök családlátogatást tett.
Apámat lesokkolta a hír meg minden, egy darabig szóba se állt velem. Én ezek után sem tanultam soha, max annyit, hogy témazáról előtt átnéztem az anyagot, próbáltam mindent 2-esre megcsinálni, de persze még így is csúszott be a karó.
A hajamat közben növesztettem nagyon, pedig az iskolában mindig megszóltak érte, lehet már csak azért is, mert pikkeltek rám a rosszaságom miatt, amit megértek. Viszont én ennek ellenére "lázadtam", és csak azért is hosszú volt a hajam, csak azért is deszkáztam, szartam bele mindenbe, tehát pont annak az ellenkezőjét cselekdtem, amit ők akartak.
Mai szemmel vissza nézve hát, sokat nevetek magamon :D. Most van 2015, márciusban lettem 14 éves, és háát :D. A 8. osztályt szerencsére nem basztam el, habár órákon annyira nem figyeltem, legalább othon elővettem a könyveket, és évvégén össze hoztam az alábbi jegyeket: 8db 4-es, 2db 5-ös, 3db 3-as, 2db 2-es.
Kettes asszem a biólógia lett, meg valami ilyesmi.
Szerintem elbasztam az akkori éveimet, viszont valaki szerint legalább volt gyerekkorom. Bár szerintem nekem az előtt is volt, amikor még a játszótéren rohangáltam stb. Ti mit gondoltok erről?
Sokszor mondták, hogy olyan voltam mint egy kicsike punk >< (145 cm voltam kb). Persze akkor még nem tudtam, hogy mit jelent a Punk, kb annyit tudtam, hogy nekik vannak a színes kakas taréj hajaik. Most annál egy minimálisan tájékozottabb vagyok, de még most se vagyok tisztába, hogy ők mik, talán a lázadók?:D. Talán ezért mondták rám?
Nektek mi a véleményetek erről az egészről?
Ez nem valami egyedi eset , sokan csinálják azt amit te , mégse tartják magukat "lázadónak":) Punknak meg aztán pláne.
Én a teljes középiskolát kijártam úgy , hogy nem tanultam semmit.
De nem azért , mert én valami lázadó suhanc vagyok , hanem mert a tárgyak 90%-a teljesen haszontalan. Történelmet mindig az írja aki hatalmon van , lásd 30 éve még tök más dolgokat tanítottak belőle. Irodalomnál az alkotókészséget kéne fejleszteni , ehelyett költők életrajzait meg verseket akarnak bemagoltatni. Rátérek a reál tárgyakra: Matekra és a természettudományokra (föci , biosz , kémia , fizika) szükség van , csak éppen töredék részére mint amennyit a diákok fejébe akarnak verni.
A punk a lázadásról szól , az ellentmondásról , de nem igazán ilyen tinis dolgokra vonatkozóan. Az ideológia ami kapcsolható hozzá az az anarchizmus , ami a szabadságról , egy elnyomás nélküli társadalmi modellről szól. A punkzenék közt van rengeteg ami nem józan állapotban születik , amiben nem kell az értelmet keresni , de vannak szókimondóbb együttesek szókimondóbb dalszövegekkel , amelyek a többi stílusba elvétve vagy egyáltalán nem fordulnak elő.
A punk mint zenei műfaj végtelenül egyszerű , 2-3 akkordból áll , így az egész lényegét mondanivaló (dalszöveg) és az egészhez zenéhez + életmódhoz kapcsolódó életérzés adja.
Köszönööm szépen :-). Ment a zöld kéz, nagyon hasznos, és értelmes választ attál. A tantárgyakkal én is így vagyok, középiskolában is csak a szakmai tanárgyakra akarok rámenni.
Viszont az alapvető műlvetséghez hozzá tartozik azért az, hogy egy pár költőt ismerjek, de az élthez nem. Mindenki magának döntse el, hogy van-e igénye erre.
De azért valljuk be, hogy szomorúbb azt látni, amikor a valóvilág szereplői közül mindenkit ismernek név szerint, még a nyugatból semmit. Jó, ez elég hülye példa volt, de más nem jutott eszembe.
Viszont teljesen igazad van :-)
Most mondjam azt, hogy elb*sztad? Az érdekes lenne, mivel negyedik osztály óta nem volt könyv a kezemben, tanulni meg szinte semmit nem tanultam, csak ami rám ragadt innen-onnan.
Középiskolában én voltam a rekordtartó, mivel 6 sikeres pótvizsgám volt, és 2 sikertelen. Az első bukós vizsgám matekból volt, de itt (szabálytalanul) kaptam még egy esélyt, amivel mégiscsak átverekedtem magam. Viszont kiderült, hogy diszkalkuliás vagyok, és ez volt a gond. A második bukásom az utolsó év első félévében volt, szintén matekból. Ez úgy jött össze, hogy a tanár "nem kapta meg" a felmentésemet, holott magam adtam a kezébe év elején. Ez volt a bosszú, mert rühelltem az óráira bejárni, már ha bent voltam épp.
Ha már órák. Nem volt nap, hogy ne aludtam volna végig 2-3 órát. De a többi sem volt különb, amin szétröhögtük az agyunkat a haverokkal. Sőt, 9. osztályban volt, hogy óra alatt b*sztunk be. Érettségire úgy mentem idén, hogy egy mocskos szót nem tanultam. Kivétel a nyelvtan, amibe minimálisan beleolvastam, de persze nem abba, amit utána kihúztam. És mégis sikerült. Itt az érettségi a kezemben. Nincs benne hármasnál rosszabb jegy.
És hogy őszinte legyek, nem is bánom, hogy így tettem. Élni nem az iskolában tanul meg az ember, hanem a valóságban. Mivel a szakmám egyben a hobbim is, így abban magamat képeztem mindvégig. Az eredménye egy okleveles dicséret érettségin, informatikából.
Teszem hozzá, ezt valószínűleg Te már nem tudnád megcsinálni, mivel mire érettségizni fog, még szigorúbbak lesznek a szabályok, és nőni fognak az elvárások.
Szóval inkább azt tanácsolom, hogy találd meg az egyensúlyt. Nem kell kitűnőnek lenned ahhoz, hogy jó legyél. Órákon figyelj leginkább, ott mondanak el majdnem mindent. Matekra azért gyakorolj, mivel ott nem elég, ha tudod a képleteket. Azokat használni is kell. De nem kell túlzásba vinni. Éld az életed, és ne hagyd, veszni a gyerekkorodat.
Nyugi, a hetedikes évemet én is elcsesztem és nekem is a '13-as '14-es tanév volt xD
Azzal kezdődött, hogy egy elég kemény iskolába jártam, ahova egy matekórát pénteken betettek 0. órára, amire én 3x ha bementem, majdnem mindig kihagytam azt az órát. Az osztályban elég sokat piszkáltak az osztálytársak és a matek-kémia tanár is rám szállt, és én egyre többet lógtam. Ez idővel odáig fajult, hogy többet voltam otthon, mint suliban. A jegyeim is nagyon rosszak voltak, töriből, és angolból bukásra álltam.
Egyszer csak gondoltam egyet és nem akartam visszamenni, egy hétig sehova se jártam és egy másik iskolába átíratott anyukám (egyébként körzetileg meg az új sulimhoz tartozok).
'13 decemberétől jártam az új suliba, ahol folytatódott a piszkálás. Már első nap kaptam egy olyan üzenetet, hogy "hogy nézel ki?". Ott is egyre többet lógtam, mígnem egyszer csak anyum megelégelte és felhívta az osztályfőnököt, hogy beszéljen azzal a pár osztálytársammal. Beszélt is velük, utána nem volt ilyen téren gond pár hónapig. A jegyeim ugyan javultak, de fészerbukon egyre többet beszélgettünk egy lánnyal, aki az osztálytársam volt. Idővel azt hittem beleszeretek és amikor tehettem vele írkáltam, de az osztályba nem szeretett volna felvállalni. Ez azt eredményezte, hogy semmit se tanultam szinte soha, és a jegyeim újra rosszak lettek. Év végére 3,1-es átlagom lett, aminél rosszabb még nem volt. Emlékszem kémiából majdnem meg is buktam xD pont egyes és kettes között voltam az utolsó doga előtt és arra a dogára rengeteget tanultam xD végül 3-as lett a doga és kémiából 2-es lettem :D
8.-ban én is javítottam elég sokat :D
Amúgy szerintem nem voltál olyan vészes. Vannak akik nálad rosszabbul teljesítenek :P
Tudod, a saját sorsod igazítod.
Az egy dolog, hogy idáig hogy éltél... de valamikor a szüleid támogatása leáll, és neked magadnak kell megkeresned a pénzed.
Akkor mi lesz?
Ha csak a szakmai tárgyakra mész rá, akkor a többiből kirúgnak. Érdemes magadnak öngólt rúgni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!