Ez inkább pszichológia, vagy az alkohol hatása?
Korábbi lakhelyemről elköltözve minden barátom ott maradt ahol laktam, és egy hegy választ el minket, ami autóval 50 percnyi utat jelent,emelkedőkön,lejtőkön,éles kanyarokkal,erdőben.
Ezt a távot hétvégente teszem meg,többnyire ittasan az éjszaka közepén (nem széthullva a sárgaföldig, csak annyira,hogy kapjak még +2 évet ha balesetet okoznék...)
Igazából nincs is forgalom, szóval max én csavarodok fára.
Nekem egy félelmem van: az állatok, leginkább a szarvasok.
Ezekre ügyelek a leginkább, sokszor nézek állatnak tárgyakat,táblákat,fákat,bokrokat.
Persze látok igaziakat is, egy kivételével mind az árokban állt, de legutóbb is, egy jávorszarvast láttam, az út közepén állni.
Ez persze esélytelen, de szentül meg vagyok győződve róla,hogy jávorszarvas bika volt, teljesen az van az agyamban, pedig tudom hogy nem lehet, és azt is,hogy nem az volt, hanem egy egyszerű szarvas lehetett, de vajon miért lehet az,hogy halucinálok?Alkohol, vagy inkább a "félelem" váltja ki?
Az úton lévő faleveleket is átszaladó rágcsálónak nézem sokszor.
Az alkoholnak a mozgáskoordinációra és a reakcióidőre van hatása, illetve nagyobb mennyiségben kettőslátást okoz és megszépíti a lányokat. Hallucionid hatása nem ismert, így inkább az agy védekező mechanizmusa lehet: ha félsz valamitől (itt: az állatoktól), akkor az agyad sokkal jobban a félelmet kiváltó veszélyforrásra fókuszál és ha bizonytalan (márpedig az alkoholfogyasztás az agyműködèsen is lassíthat, azaz többször lesz bizonytalan az agy), inkább a biztonságosabb irányban dönt.
Megjegyzem soha nem fogom megérteni, miért vállalja bárki is az ittas vezetés kockázatát. Bulizni kólával, energiaitallal a szervezetedben is tudsz felszabadultan, így kůrvára nem lenne muszáj bepiálnod. Sajnos már kevès alkohol is másodperceket ronthat a reakcióidőn és ezen emberéletek múlhatnak: a tiedet tuti elbåszod, mert rács mögé kerülsz és onnantól el vagy vágva, nem lesz olyan az életed, mint korábban soha már. És a szembe jövő, nyaralásból hazatérő család gyerekeit sem hozza vissza már senki... Gondolkodj, ember! Megéri?
Felhoztad a legszélsőségesebb példát, nagyon sokan vezetnek ittasan, és bármennyire is meglepő, sokkal óvatosabb vagyok ezen az úton, amikor oda indulok, józanul, akkor helyenként 110-120-al is megyek, mert világos van, józan vagyok, és kevésbé tartok az állatoktól.
Ittasan a max sebességem 70, az átlag 50.Mert sötét van, nehezen kivehető a kanyar, sok az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!