Miért viselnek meg ennyire?
Nagyon szeretek olvasni és animét nézni. Beleélem magamat az egész történetben, szeretnék ott lenni. És amikor befejezem, akkor mindig nagyon szomorú leszek és az egész napomat elrontom.. néha elgondolkodom, hogy jobban szeretnék a könyvekben élni... mintha az a világ jobb lenne.. Miért?
Normális életem van suliba járok, a barátaimmal járkálok a városban.. szerintem telljesen normális... akkor még is miért van az az érzésem? miért leszek szomorú egy könyv vagy anime után, mégha a vége happy end?
lehet hogy sokan nem tudják hova tenni a kérdésem... de én nem értem és nem akarom egy szép könyv után, hogy rossz kedvem legyen...
Túl sokat képzelsz bele egy-egy történetbe.
Régebben én is így voltam vele. Ha valamiért szomorú befejezése volt egy könyvnek, képtelen voltam megnyugodni, azon járt az agyam, hogy "miért nem lehet egyszerűen boldog minden" gyakorlatilag éjjel-nappal folyamatosa, napokig.
Az megnyugtatott, hogy attól még, hogy vége van egy könyvnek, a történetek örökké folytatódnak. A könyv csak egy rövid, kiragadott eseménysor, egy rövid időszakot mesél el. A képzeletemben a szereplők tovább éltek, tovább folytatták az útjukat, így az agyam kedve szerint alakított mindent. Tehát ha például két szereplő nem békült ki a regény végére, amit olvastam, fejben tovább szőttem az eseményeket.
A történeteknek nem lesz egyszerűen végük a regény, vagy az anime végén. Örökkön örökké zajlanak tovább.
Ha idősebb leszel, rá fogsz jönni, hogy a kitalált történetek nem mindig bírnak akkora jelentőséggel, mint ahogy azt régen hitted. Meg kell tanulni, hogy amint leteszel eegy könyvet, befejezel egy animét, vissza kell térned a saját történetedbe.
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni." Biztosan ismered ezt az idézetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!